Haraç çetesine operasyon... 28 kişi gözaltına alındı
İstanbul Esenyurt ve Beylikdüzü ilçelerinde faaliyet gösteren çeteye operasyon düzenlendi. Gözaltına alınan şüphelilerin eylemlerine dair görüntülere CNN TÜRK muhabiri Tugay Saday ulaştı.
Liderliğini “Ağa” lakaplı Maşuk T.’nin yaptığı suç örgütü Esenyurt ve Beylikdüzü’nde faaliyet gösteriyordu.
Kalabalık dolaşan çetenin hedefinde işletmeler vardı. Gözlerine kestirdikleri iş yerlerine adeta baskın yapar gibi giden şüpheliler, işletme sahibini ve çalışanları önce tehdit ederek para istediler. Talepleri karşılanmayınca adeta terör estirdiler.
Çete üyeleri polis takibine karşı da kendilerince önlem almıştı. Tehdit için Girdikleri işyerlerinin güvenlik kameralarına el koydular. Telefon görüşmelerinde ise şifre kullandılar. Savcılık izniyle dinlemeye alınan o görüşmelerde en dikkat çeken ise "ağa" ve "mağara" kelimelerinin sıklıkla kullanılıyor olmasıydı.
Çete üyelerinin telefon görüşmelerinde "Ağa" diye bahsettikleri kişinin çete lideri, "Mağara" olarak tabir edilen yerin ise korkutmak istedikleri kişileri götürdükleri adres olduğu ortaya çıktı.
İstanbul Organize polisi takibe aldığı çetenin eylemlerini tek tek tespit etti. İstanbul merkezli 6 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Çete lideriyle birlikte 28 şüpheli gözaltına alındı.
Adreslerindeki aramalarda silahlar ile birlikte suça konu olan çok sayıda materyal ele geçirilerek incelemeye alındı. Çeteye yönelik yürütülen soruşturma devam ediyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Çöplüğe dönmüştü! 1800 yıllık kutsal çeşme ve kaplıca turistik alan olacak...
Kayıp ortaokul öğrencisi Burak Koçak ile ilgili yeni gelişme! Son görüntüleri ortaya çıktı
2025 AĞUSTOS ASKERLİK CELBİ: Askerlik Yerleri Ne Zaman Açıklanacak, Sevk Tarihleri Ne?
‘Garip’ leylek, hasat zamanı yine geldi! 15 yıldır çiftçilerin gönlünde taht kurdu: “Torunlarım gelmiş gibi mutlu oluyorum”
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'in sağlık durumu nasıl? Ferdi Zeyrek kimdir, kaç yaşında? İLK AÇIKLAMA GELDİ