Hasılat denetimi başladı: Ödemeyene gecikme cezası var!
Maliye, kayıtdışı ekonomi ile mücadele kapsamında hasılat denetimlerine başladı. İlk olarak lokantalar mercek altına alındı. Hasılat ile beyan edilen gelir arasında %20'den fazla fark olan mükellefler izaha davet edilecek. Kuyumcular ve restoranlar dâhil olmak üzere 10 sektör incelenecek.
Hazine ve Maliye Bakanlığı kayıtdışı ekonomi ile mücadeleyi sürdürüyor. Bu kapsamda hasılat denetimleri başladı.
Gelir İdaresi Başkanlığı, 81 ilin defterdarlığına yazı gönderdi. 3 Şubat - 31 Temmuz tarihleri arasında mükellefler nezdinde toplu hasılat ve denetim çalışması yapılmasını istedi. İlk denetim lokantalarda başladı.
Kuyumcular ve restoranlar dâhil 10 sektör didik didik incelenecek. Denetimlerde toplam yıllık hasılat tespit edilecek. Ulaşılan rakam ile beyan edilen miktar arasındaki fark %20'den fazla olursa mükellef izaha davet edilecek.
İzaha davet edilenler pişmanlık hükümlerinden yararlanamayacak. 30 gün içinde izah yapmaları gerekecek. İzahı yeterli bulunmayan mükellefler için hafif bir ceza kesilecek ve hatalarını düzeltme olanağı sunulacak. Ödemede gecikilen her ay için gecikme zammı uygulanacak.
Denetimler yılda 12 kez yapılacak.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Türkiye-İran sınırında son durum: Vatandaşların Türkiye'ye girişleri sürüyor
SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI: Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Ne Zaman Yapılacak? Bakan Memişoğlu Tarih Verdi!
Besim Dutlulu Kimdir? Besim Dutlulu Hangi Partiden, Nereli, Kaç Yaşında? Aksihar Belediye Başkanı Besim Dutlulu Ferdi Zeyrek'in Yerine Seçildi!
BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ SON DAKİKA: TSK Bedelli Askerlik Ne Kadar Oldu? Bedelli Askerlik Yapacakların Dikkatine! Ücret Değişiyor!
İran'ın Kullandığı Fettah Füzesi (FATTAH) Nedir? Hipersonik Fettah Füzesi'nin Özellikleri Neler? Menzili Kaç Kilometre?