hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hastanede sedyeden düşürülen hasta öldü: 2 hasta bakıcıya soruşturma açıldı

    KAYNAK DHA

    Ankara'da bir hasta, muayene olmak için beklediği sırada sedyeden düşürüldü. Beyin kanaması geçiren hasta, olaydan 5 gün sonra hayatını kaybetti. Olaya ilişkin 2 hasta bakıcı hakkında soruşturma başlatıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Görüntüler başkentteki bir hastaneden. Muharrem Demir, dahiliye polikliniğinde tedavi görüyordu. Muayene için sıra beklediği esnada sedyeden düşürülüp beyin kanaması geçirdi. Demir, yoğun bakımdaki yaşam mücadelesini kaybetti.

    Olay, 15 Nisan’da Yenimahalle ilçesindeki hastanede yaşandı. Dahiliye polikliniğinde yatan Muharrem Demir, hasta bakıcılar refakatinde sedye üzerinde göz muayenesine götürüldü. Demir’e refakat eden hasta bakıcılar Bayram S. ve İsa K. sedyenin ayarlarıyla oynadıkları sırada hasta sedyeden kafa üstü düştü. Olaydan sonra yoğun bakımda tedaviye alınan Muharrem Demir, 5 günlük yaşam mücadelesini kaybetti.

    Hastanede sedyeden düşürülen hasta öldü: 2 hasta bakıcıya soruşturma açıldı

    Hayatını kaybeden Muharrem Demir'in eşi Meliha Demir olayda ihmal olduğunu söyledi. “Sonradan o sedyeyi kaldırıp attılar. O sedye değişti, başka sedye geldi. O zaman o sedye olmasaydı keşke. Sedyeye benzer bir hali yoktu. Ayar yapıyorlardı, biraz aşağı insin diye. Bana kızıyorlar, 'keşke göze götürmeseydin' diye. Dünyam yıkıldı, keşke ben ölseydim de o kalsaydı.”

    İddialar üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2 hasta bakıcı hakkında "taksirle ölüme sebebiyet verme" suçundan soruşturma başlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hastanede sedyeden düşürülen hasta öldü: 2 hasta bakıcıya soruşturma açıldı

    Muharrem Demir'in sedyeden düştüğü anların güvenlik kamerası görüntüleri de soruşturma dosyasına girdi. Görüntülerde, hasta bakıcıların sedyenin ayarlarıyla oynadığı esnada, üzerinde hasta bulunan sedyenin aniden düştüğü, muayene için sıra bekleyenler ve sağlık görevlilerinin telaşla hastayı yerden kaldırmaya çalıştığı anlar yer alıyor. “Aslında ben onların da ceza almasını pek istemiyorum. Evet, ihmal çok. Ceza alsalar günahtır; onlar da aile besliyor, onlar da çabalıyorlar. Onların bana bir kastı, garezi yoktu ki. Yine de adalet bilir. Ben bir şey demiyorum.”

    İhmal mi var sorusunun cevabı ise Adli Tıp Kurumu’ndan gelecek olan otopsi sonucunda netlik kazanacak. Ayrıca, adli kontrol şartı olan şüpheliler hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow