Helikopterli bebek operasyonu

Van'da helikopterle "bebek" operasyonu vardı. Çatak ilçesi Altınçeşme mezrasında hamile bir kadının doğumu başlayınca hızlı bir şekilde şehir merkezine yetiştirilmesi gerekti. Ekipler kadının imdadına skorsky helikopterle yetişti.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Mezrada başlayan doğum şehir merkezine helikopterle taşındı.

33 yaşındaki Saadet Tinç, Van'ın Çatak ilçesine bağlı Altınçeşme mezrasında yaşıyor. Şehir merkezine ulaşım ise uzun bir yolculuk gerektiriyor.

Hamile olan kadının doğum sancısı başlayınca o uzun yolculuk ailesini endişelendirdi. Aile, emniyet ekiplerinden yardım istedi. O istek helikopterle karşılık buldu.

Helikopterli bebek operasyonu

Van Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Havacılık Şube’den skorsky helikopter havalandı, Altınçeşme mezrasına iniş yapıp kadına ulaştı. Hamile kadına ilk müdahale helikopterde yapıldı. Yeniden havalanan helikopter, anne ve bebeğini güvenle Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ulaştırdı.
Helikopterli bebek operasyonu kameralara yansıdı.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow