Hırka-i Şerif ziyarete açıldı
Hz. Muhammed'in vasiyetiyle Veysel Karani'ye bırakılan en önemli kutsal emanetlerden Hırka-i Şerif, her ramazan olduğu gibi bu ramazan da vatandaşların ziyaretine açıldı. Fatih'teki Hırka-i Şerif Camii'nin bahçesinde ilk günden uzun kuyruklar oluştu. Kutsal emaneti görenler gözyaşlarını tutamadı.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Ramazanın ilk Cuma’sında, Fatih'teki Hırka-i Şerif Camii'nde düzenlenen törende, Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.
Törene, Hırka-i Şerif'in muhafazasını üstlenen, Veysel Karani'nin 59'uncu kuşaktan torunu Barış Samir de katıldı.
Daha ilk andan ilgi yoğundu. Kutsal emaneti görmek isteyenler, cami bahçesinde sıraya girdi. Hırka-i Şerif'i görenler gözyaşlarına hakim olamadı.
Kutsal emanetler, ramazan ayı boyunca Hırka-i Şerif Camii’nde görülebilecek.
Ziyaret saatleri hafta içi 10:00 - 18:00, hafta sonu 09:00 - 18:00 arası. Kadir gecesi ise 02:30'a kadar ziyaret edilebilecek.
Ziyaretler, arife günü ikindi namazı sonrasında okunacak duanın ardından son bulacak.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Özgür Özel'e yumruklu saldırı... Saldırganın katlettiği oğlunun mezarında dikkat çeken yazı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın KKTC ziyareti, Rum tarafında geniş yankı buldu: "Bu topraklara bir damga daha vuruyoruz"
Gaziosmanpaşa'da yol çöktü! İki bina tahliye edildi
Boksörün ölümüne dövdüğü taksicinin ailesi: Türkiye’de yargılansın
Nihal ve Bahar Candan davasında şoke eden ifadeler!