Hırsızı izmaritteki DNA ele verdi
Bir hırsızlık vakası DNA ile aydınlatıldı. Tekirdağ'da iki kişi, ev sahibinin iş seyahatinde olmasını fırsat bilerek eve girdi. Ama hırsızlardan biri suçlamaları reddetti. Hırsızın yalanını, izmaritinden elde edilen DNA ortaya çıkardı. CNN TÜRK Muhabiri Merve Tokaz ile kameraman Bilal Söyleyenoğlu'nun haberi.
Bu kez bir cinayet suçlusunu değil, bir hırsızı kendi DNA'sı ele verdi.
Tekirdağ'da yaşayan bir kişi iş seyahati için şehir dışına çıktı. İşte ne olduysa o anda oldu. Hırsızla evin ışığının yanmadığını fark etti. İlk olarak kapıyı kırdılar ardından da eve girdiler. Ev sahibi, seyahatten dönünce evinin kapısının kırıldığını ve kapının açık olduğunu gördüğünde fark etti. Ardından hemen polise gitti. Olayın şüphelileri kısa sürede yakalandı.
Şüphelilerden biri mahkemede suçunu reddetti. Ama olay yerinde bıraktığı izmariti hesaba katmadı. Ceza Mahkemesi hakimi bahçedeki izmaritlerin DNA testi yapılmasını adli tıptan talep etti. O eve girdiği ve o evin içerisinde de DNA'sının bulunduğu, hırsızlık suçunu işlediği, mala zarar verdiği konusunda da hakim kararını verdi ve şahıslar cezalandırıldı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Bu illerde yaşayanlar dikkat! Meteoroloji uyardı: Kuvvetli yağış ve rüzgar alarmı!
AFAD YENİ DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
Mattia Ahmet Minguzzi cinayetinde yeni görüntü: Nasıl öldürdüğünü gülerek anlattı
Sokak ortasında vahşet! Bahar'ın katilinin ifadesi ortaya çıktı
Edirne'de "Kakava ateşi" yakıldı, binlerce kişi baharın gelişini böyle kutladı