Hrant Dink davasında karar
Hrant Dink cinayetinin tetikçisi Ogün Samast'ın terör örgütü FETÖ adına suç işlediği iddiasıyla yargılandığı dava zaman aşımından düştü. Sanık Samast'ın yurtdışına çıkış yasağı ise sürüyor.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Hrant Dink cinayetinin tetikçisi Ogün Samast'ın, ''FETÖ'ye üye olmamakla birlikte, örgüt adına suç işlemek'' suçundan açılan dava, zaman aşımı nedeniyle düştü.
Gazeteci Hrant Dink'i 19 Ocak 2007 yılında öldüren Ogün Samast, 16 yıl 10 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilmişti. Tahliye kararının ardından Samast hakkında, ''FETÖ'ye üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek'' suçundan yeni bir dava açıldı.
Davanın duruşması İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya Ogün Samast ile tutuklu sanıklar Ali Fuat Yılmazer ve Ramazan Akyürek SEGBİS sistemi ile katıldı.
Savcının talebi üzerine mahkeme, davanın zaman aşımından düşürülmesine karar verdi.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR


Niğde'de sel faciası: Ölü ve Yaralılar Var!

SEÇİM YAPILACAK BELDELER 7 HAZİRAN 2026: Oy verme saat kaçta başlayacak, kaçta bitecek?

LGS'de son viraj: Altın değerinde tavsiyeler

TOKİ'DEN 64 İLDE KURASIZ 20 BİN KONUT SATIŞI: TOKİ 20 Bin Konut Satışı Hangi İllerde Yapılacak?

SON DAKİKA... Meteoroloji saat verip uyardı: Kuvvetli geliyor

