hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    HSK'da inceleme başladı, 387 dosya mercek altında

    KAYNAKCNN TÜRK

    Danıştay'ın FETÖ'den ihraç edilen yargı mensuplarının bazıları ile ilgili verdiği iade kararları gündemdeki yerini koruyor. Hakimler ve Savcılar Kurulu, 387 yargı mensubu için inceleme başlattı. Peki süreç nasıl ilerleyecek? Detaylar haberimizde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    387 dosya tek tek incelenecek. İade kararlarında hata varsa soruşturma açıp açığa alma yolu izlenecek.

    Danıştay’ın FETÖ’den ihraç edilen yargı mensuplarının bazıları ile ilgili verdiği iade kararlarının ardından gözler sürecin nasıl ilerleyeceğine çevrildi. Adalet Bakanlığı kaynakları, Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun 387 dosyayı mercek altına aldığını, aralarında emeklilerin de olduğu yargı mensupları hakkında hızlı bir inceleme süreci başladığını belirtiyor.

    HSKda inceleme başladı, 387 dosya mercek altında

    HSK Teftiş Kurulu incelemesinde iade kararlarında hata tespit edilirse, iade edilen yargı mensupları hakkında soruşturma açılması ve açığa alınmaları bekleniyor. Teftiş Kurulu, iade edilen isimler hakkındaki somut delillere ve tespitlere yakından bakacak. Örneğin bir dosyada bylock kullanımı tespitine rağmen iade kararı verilmişse açığa alma yolu izlenecek. Kaynaklar HSK’nın ihraç kararı verebileceğine de dikkat çekiyor.

    Peki iadeler içerisinde FETÖ iltisakı olmayan isimler var mı? Bu sorunun cevabı da inceleme sonucunda ortaya çıkacak. Kaynaklar, Danıştay kararında planlı bir hareket olup olmadığının da inceleme sonucunda ortaya çıkabileceğinin altını çiziyor. Yoğun bir şüphe duyulması durumunda Danıştay ile ilgili yeni bir sürecin başlayabileceği işaret ediliyor. Adalet Bakanlığı kaynakları, “Hata 2-3 tane olur ama 387’nin 300’ü hatalı olursa endişe yaratır" değerlendirmesinde bulunuyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow