hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İBB otopark projesi isyan ettirdi

    KAYNAKCNN TÜRK

    İstanbul Karaköy'de tarihi katlı otoparkın yıkımı uzun süredir devam ediyor. Turistin yoğun olduğu bölgede esnaf, inşaat nedeniyle işlerin azaldığını söylüyor. Ayrıntılar CNN TÜRK ekibinden İlayda Karaca'nın haberinde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2022 tarihinde İstanbul Karaköy'de kentin ilk katlı otoparkı, "Karaköy Meydan ve Yeraltı Otopark Projesi" için İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkıldı. Fakat çalışmalar bir türlü bitmedi. 

    Bölge esnafı, ''Alt zemine otopark yapılacağı yeşil alan olacağı ve bir an önce yapılacağı kimsenin mağdur olmayacağı söylendi ama aradan 13 ay geçmesine rağmen hiçbir şekilde bir şey yapılmadı.'' şeklinde konuştu.

    İBB otopark projesi isyan ettirdi

    İNŞAAT NEDENİYLE BÖLGE ESNAFI ŞİKAYETÇİ

    Esnaflardan biri de ''14 aydır bir çivi bile çakılmadı bu halde bekleniyor biz de %80  etkilendik.11 kişi çalışıyordu şu an üç kişi çalışıyoruz buranın kapasitesi %80. Yani ben değil bütün esnaflar bu şekilde mağdur durumda.'' dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başka bir esnaf ise, ''Beş katlı bir restoran açıyoruz tabii ki bu arkada görüntüden hoşnut değiliz peyzaj çalışmasının düzenlemesini yapılmasını yetkililerden rica ediyoruz.'' ifadelerini kullandı.

    BÖLGEDE TURİST YOĞUNLUĞU DA OLDUKÇA FAZLA

    Bölge esnafı ''Sonuç olarak mağduruz. Burada işletmenin hepsi, bir sürü arkadaşımız da kapattı. Biz ayakta durmaya çalışıyoruz ama inanın bu şartlarda artık çok zorlanıyoruz.'' dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow