İkinci el araçta fiyatlar artışta
İkinci el otomobil piyasasında, yaza doğru satışların artması, aynı oranda fiyatların da yukarı doğru tırmanması bekleniyor. Pek fiyatlar ve satışlar ne durumda?
İkinci el otomobil piyasasında satış arttı ancak fiyatlar da yükselmeye başladı. Otomobil sahibi olmak isteyenler için zaman daraldı.
Son günlerde ikinci el otomobil piyasasında gözlemlenen durağanlık yavaş yavaş yerini hareketliliğe bırakmaya başladı. Ancak bu hareketlilik beraberinde de fiyatların yükselişini getirdi.
Otomotiv firması sahibi Sercan Oktay konuyla ilgili, “Ramazan Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte piyasada hareketlilik başladı. Yazın gelmesi, okulların kapanması gibi süreçler arzı artırıyor. Bu da fiyatlara yansıyor” ifadelerini kullandı.
Hem satışlar arttı hem fiyatlar
Oktay, “Yılın ilk 3 ayında aylık ortalama adet 20-25'lerdeydi, şu anda 40'ın üzerine çıktı diyebiliriz son 1 ayda. %5, %7 gibi yükseliş geldi, 6., 7. aya kadar da bu yükselişin %20'ye çıkmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Peki güncel rakamlar ne durumda?
Sercan Oktay, “Tercih şu anda yoğunlukta otomatik vitesli SUV tarzı diyebileceğiniz araçlarda 800 bin ile 1 milyon 200 bin arasında satışını yaptık” sözleriyle yanıt verdi.
Galericilere göre şu anda araç almak için en uygun dönem. Çünkü yaz aylarında fiyatların daha da artması bekleniyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
HABER... Ocak görünümlü Mayıs! Fotoğraflar bugün çekildi
ÖZEL GÜVENLİK SINAV SONUÇLARI SORGULAMA: ÖGG sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?
TAM 3 ASIRLIK! Emojinin Kökleri Tokat’ta Ortaya Çıktı: Gören Bir Daha Bakıyor...
Dikkat! Meteoroloji tek tek uyardı: 16 ilde sarı kodlu alarm!
"Özgür Özel İmamoğlu’nu kızdırdı mı?" Abdulkadir Selvi yazdı...