İlaç fiyatları yüzde 25 arttı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete ile tüm ilaçlara yüzde 25 zam kararı yürürlüğe girdi. Zam kararıyla birlikte eczacıların kar oranı da artırıldı. Fiyatlar yüzde 25 oranında arttı.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre ilaç fiyatları zamlandı ve eczacıların kar oranları artırıldı. Konuya ilişkin karara göre, tıbbi ürünlerin fiyatlandırılmasında kullanılacak 1 avronun değeri, 2022 temmuz ayında yüzde 25 artırıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karar, uygulanmaya başlandı. Karara göre ilaçların depocuya satış fiyatının 100 TL’ye kadar olan kısmı için eczacı karı yüzde 25’ten yüzde 28’e, 100-200 lira arasında olan kısmı için yüzde 16’dan yüzde 18’e ve 200 lira üstünde kalan kısmı içinse yüzde 12’den yüzde 13’e çıkarıldı. İlaçlarda depocuların kâr oranları ise değişmedi.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Genç kadın 6 yıl önce sırra kadem basmıştı! Kemik parçaları ortaya çıktı
TOKİ E-DEVLET BAŞVURU EKRANI: 250 Bin Sosyal Konut TOKİ Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Şartları Neler? www.toki.gov.tr Başvuru Ekranı
ÖSYM KPSS 2025/1 TERCİH KILAVUZU : KPSS yerleştirme tercihleri başladı mı? KPSS merkezi atama tercih ekranı!
-
Kazıyı durduran altın ışıltısı: Bilecik'teki mağara girişinde tüm tarihi değiştirecek keşif
Bir şehri ayağa kaldırdı: Firar etti, polisleri ezdi, resmi araca çarptı