İlhan Varank mezarı başında anıldı

15 Temmuz’da darbecilerin saldırısıyla şehit düşen Prof. Dr. İlhan Varank, Şehzadebaşı camiinde bulunan kabri başında anıldı.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

15 Temmuz şehidi Prof. Dr. İlhan Varank kabri başında anıldı. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın ağabeyi İlhan Varank, 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit düşmüştü. Ölümünün 5. Yılında Varank için kabrinin bulunduğu Şehzadepaşa Camii’nde tören düzenlendi.

Törene Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Belediye Başkanları, Babası Ali Haydar Varank, Kardeşi Ayşe Varank ve yakınları katıldı. Varank için mevlit töreni düzenlendi, kuranı kerim okundu, mezarı başında dua edildi.

15 Temmuz gecesi Saraçhane’deki İBB binası önünde darbecilerin açtığı ateş sonucu şehit olan 45 yaşındaki Varank, evli ve 2 çocuk babasıydı.
Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölüm Başkanlığı görevini yürütüyordu.

 

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow