hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İliç'teki maden soruşturmasında yeni gelişme

    KAYNAK DHA

    Erzincan İliç'te altın madeni sahasındaki heyelan soruşturmasına ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Bölgede meydana gelen toprak kaymasına ilişkin soruşturmada idari pozisyondaki 2 mühendis tutuklandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MADENDEKİ 2 MÜHENDİS DAHA TUTUKLANDI

    Soruşturma tüm hızıyla sürüyor. 9 işçinin toprak altında kalmasına sebebiyet veren ihmaller bir bir araştırılıyor. Soruşturma kapsamında idari pozisyondaki 2 mühendis daha tutuklandı.

    İliçteki maden soruşturmasında yeni gelişme

    TUTUKLU SAYISI 8'E ÇIKTI

    Erzincan İliç'teki maden sahasında 13 Şubat'ta toprak kayması olmuş 9 işçi toprak altında kalmıştı. Başlatılan soruşturmada aralarında şirketin Kanadalı yöneticisinin de bulunduğu 6 kişi tutuklanmıştı. Savcılık, maden ocağını işleten şirkette idareci pozisyonunda çalışan iki mühendisin daha ifadesini aldı. İki kişi daha sonra sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İliçteki maden soruşturmasında yeni gelişme

    ARAMALAR 19 ŞUBAT'TA DURDURULMUŞTU

    Bölgede ikinci bir toprak kayması riski nedeniyle 19 Şubat'ta arama faaliyetleri durduruldu. Ama yüzlerce ekip güvenli bir alan oluşana kadar maden sahasındaki bekleyişini sürdürüyor.

    "İNSAN SAĞLIĞINI ETKİLEYECEK DURUM YOK"

    Maden sahasında özellikle siyanür tehlikesine karşı incelemeler de sürüyor. Farklı noktalardan alınan numuneler sonucunda insan sağlığını etkileyecek bir durumla karşılaşılmadı. Tek odak noktaysa bölgedeki 400 bin kamyonluk toprağın tahliyesi.

    İliçteki maden soruşturmasında yeni gelişme

    ACİL EYLEM PLANI DEVREDE

    Öte yandan yüzey sularının baraja ulaşmaması için de bölgede 11 metrelik sedde yani yapay göl oluşturuluyor. Birikme ihtimali olan suların atık havuzuna aktarılması içinse pompa sistemi hazır vaziyette duruyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow