Irak sınırında temassız ticaret
Ekonominin koronavirüs salgınınından etkilenmemesi için Ticaret Bakanlığının aldığı önlemlerden biri de temassız dış ticaret. Peki uygulama sınır kapılarında nasıl hayata geçiriliyor.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Araçlar tek tek dezenfekte ediliyor, şoförler değiştiriliyor. Uluslararası ticaret temassız olarak devam ediyor.
Koronavirüs tedbirleri kapsamında Habur Sınır Kapısı 1 Mart'ta yolcu giriş çıkışlarına kapatılmıştı. Ancak sınırda ihracat devam ediyor. Bu yüzden sınır kapısında önlemler titizlikle yürütülüyor.
Irak'tan gelen araçların hem içi hem de dışı dezenfekte ediliyor. Ardından şoförler değiştiriliyor. Ülkeye giriş yapan işçiler sahra hastanesinde 24 saat karantina altında tutuluyor. Şüpheli durumlarda sürücüler tedaviye alınıyor.
Türk sürücüler karantinadan sonra ülkeye giriş yapabiliyor. Ancak yabancıların geçişine izin verilmiyor.
İhracatçılar da sürücüler de uygulamadan memnun.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
EN YENİ HAYIRLI RAMAZANLAR MESAJLARI 2025! Hoş geldin Ramazan temalı, uzun, kısa, resimli Ramazan mesajları ve sözleri
Tapu ve Kadastro Müdürlüğü personel alımı ne zaman, şartları neler? TKGM personel alımı kadro ve kontenjan dağılımı 2025
'Yaren Leylek ve Adem Amca', 14'üncü yılda da buluştu
Korkutan Konya depremi sonrası Prof. Dr. Naci Görür'den kritik uyarı! 'Büyük bir fay..' deyip açıkladı
Tepki çeken görüntüler! Mezar taşlarının üzerine oturup iskambil oynadılar...