hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Işıkhan'dan 'çalışma süreleri' açıklaması

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışma süreleri gibi konuların gündemlerinde önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Çalışma saatlerinin kısalıp kısalmayacağına ilişkin iddia ve tartışmalar ortaya atılırken Bakandan gelen açıklama dikkat çekti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vedat Işıkhan, ''Çalışma süreleri, ücretler, işçilerin refahı gibi konular gündemimizde önemli bir yere sahiptir.'' ifadelerini kullandı.

    Bir yandan çalışma saatlerinin 45 saatten 40 saate düşürüleceği iddiaları ortaya atılırken bir yandan da gözler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan'ın açıklamalarında. Bakan bu konuya ilişkin detay vermedi ama "Çalışma süreleri gündemimizde önemli bir yere sahip" mesajı verdi.

    Işıkhan, ''Çalışma şartlarına ve ortamına ilişkin tüm mevzuat hükümlerinin uygulanmasına dair, araştırma, inceleme ve denetlemeyi kapsayan teftiş faaliyetleri, Bakanlığımızın iş müfettişleri tarafından yerine getirilmektedir''. dedi. Bakan bu açıklamaları İş Teftiş Rehberlik ve Sosyal Diyalog Yoluyla İşyeri Uyumunun Güçlendirilmesi Projesi açılışında yaptı.

    Işıkhandan çalışma süreleri açıklaması

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İŞ KANUNU YENİDEN ELE ALINIYOR

    Daha önce ise konuyla ilgili yapılan tartışmalara İzmir'den yanıt vermişti. Bakan o açıklamalarında ise iş kanununun yeniden ele alınması konusundaki çalışmalara dikkat çekti. Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu ve Adalet Bakanlığı ile yapılan çalışma toplantıları işaret etti. Sürecin devam ettiğinin altını çizdi. Ardından da '' İşçimizin ve işverenimizin kazanılmış haklarını korumayı önceliyoruz." diye ekledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow