hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul'da seçim yarışından ne çıktı?

    KAYNAKCNN TÜRK

    İstanbul'da 2019'da gerçekleşen yerel seçimle 31 Mart'ta yapılan yerel seçim sonuçlarına göre 12 ilçe Cumhur İttifakı'ndan CHP'ye geçti. Peki hangi ilçelerde değişiklik oldu, oy oranları ve farkları ne? CNN TÜRK Muhabiri Serdar Er ve kameraman Yasin Kamaloğlu'nun haberinde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    31 Mart seçimleri tamamlandı. Henüz resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul'un 39 ilçesinden 12'si el değiştirdi. Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul'da 26 ilçede belediye başkanı çıkardı.

    İstanbul'da 31 Mart seçimlerinin henüz kesin olmayan sonuçlarına göre 12 ilçe Cumhur İttifakı'ndan Cumhuriyet Halk Partisi'ne geçti. 12 ilçeden 1'i MHP'nin 11'i ise AK Parti yönetimindeydi. CHP, 2019 seçimlerine kıyasla kazandığı ilçe sayısını 14'ten 26'ya çıkardı.

    İstanbulda seçim yarışından ne çıktı

    Kamuoyu Araştırmacısı Gürkan Duman konuyla ilgili, “Seçmenin sandığa gitmemesinden kaynaklı birçok ilçede de CHP ipi göğüslemiş oldu. AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın aldığı Silivri de MHP'nin tek yeriydi o da CHP'ye geçti.” ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2019 yerel seçimlerinde Bayrampaşa, Beykoz, Beyoğlu, Çatalca, Çekmeköy, Eyüpsultan, Gaziosmanpaşa, Sancaktepe, Şile, Tuzla ve Üsküdar AK Parti yönetiminde, Silivri ise MHP yönetimindeydi. 31 Mart seçimlerindeki değişiklikle birlikte CHP yönetiminde olan mevcut 14 belediyenin yanı sıra bu ilçeler de eklenmiş oldu. İstanbul'un kalan 13 ilçesinde ise AK Parti seçildi.

    İstanbulda seçim yarışından ne çıktı

    Gaziosmanpaşa'da kıyasıya mücadele oldu. CHP 879 oy farkıyla kazandı. “Özellikle Cumhur İttifakı'na bu zamana kadar sürekli oy vermiş seçmenin sandığa gitmediğini biz bu süreçte gördük. Özellikle katılım oranında %84’lerden %76’lara düşmesi, aynı zamanda Türkiye’de de benzer oranlar oldu. CHP ipi göğüsledi.”

    İstanbulda seçim yarışından ne çıktı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow