İşte BTK'nın seçim için aldığı güvenlik önlemleri
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, seçimin sorunsuz geçmesi için hazırlıklarını yaptı. Olası bir siber saldırı, sosyal medya üzerinden seçim sonuçlarına yönelik manipülatif haberler veya görseller olduğunda Siber Güvenlik Merkezi devreye girecek. CNN TÜRK muhabiri Murat Pazarbaşı ve kameraman Serdar Ekeyılmaz, o merkezi görüntüleyerek BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan'dan yapılacak çalışmalara ilişkin bilgi aldı.
BTK'da seçim için Siber Güvenlik Merkezi
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu bünyesinde kurulan merkezin öncelikli görevi, seçimlerin sorunsuz geçmesi. BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan, CNN TÜRK'e yaptığı açıklamada seçim için aldıkları güvenlik önlemlerine ilişkin bilgi verdi.
Sosyal medyadan seçim için kriz masası
BTK Başkanı, "Operatörlerimizle toplantıları yaptık. Twiter, Facebook, Google, YouTube yetkilileri ile toplantılarımızı yaptık. Seçim ile ilgili her birinin özel ekip kurmasını sağladık. Türkiye özel masaları kurdular. Seçime özel her biriyle kriz hattı diyebileceğim irtibatlarımız bulunmakta" dedi. Sayan ayrıca, olası bir siber saldırı anında operatörlerle anında video konferans ile görüşmeler de yapılacağını da söyledi.
Manipülatif haberler için btk teyakkuzda
Sadece siber saldırı değil. Özellikle sosyal medyada seçim sonuçlarına yönelik manipülatif bir haber veya görsele ilişkin de merkez devreye girerek gerekli adımları atacak. Ömer Fatih Sayan, sosyal medya platformlarının seçime girecek siyasi partilere manipülatif haberlerle nasıl mücadele edeceğine ilişkin bilgi verdiklerini de söyledi.
BTK Başkanı tüm vatandaşlara bir de uyarı yaptı, "Bilmediğniz kişiden gelen hiçbir linke tıklamayın. Bastığnız takdirde cep telefonunuzun bilgisaların hiç tanımadığınız kişilerle yönetilebilceği ve sizin haberiniz bile olmadan farklı amaçlarla kullanılabileceği uyarısını her zaman yapıyoruz" dedi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI: Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Ne Zaman Yapılacak? Bakan Memişoğlu Tarih Verdi!
Besim Dutlulu Kimdir? Besim Dutlulu Hangi Partiden, Nereli, Kaç Yaşında? Aksihar Belediye Başkanı Besim Dutlulu Ferdi Zeyrek'in Yerine Seçildi!
BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ SON DAKİKA: TSK Bedelli Askerlik Ne Kadar Oldu? Bedelli Askerlik Yapacakların Dikkatine! Ücret Değişiyor!
İran'ın Kullandığı Fettah Füzesi (FATTAH) Nedir? Hipersonik Fettah Füzesi'nin Özellikleri Neler? Menzili Kaç Kilometre?
KABİNE TOPLANTISI BUGÜN VAR MI, NE ZAMAN? Temmuz Maaş Zammı, Kamu Toplu İş Sözleşmeleri ve İran-İsrail Gerilimi İçin Gözler Kabine Toplantısında