hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstiklal Caddesi'nde 130 yıllık gizemli tünel

    KAYNAKCNN TÜRK

    İstanbul Beyoğlu’nda İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Rumeli Han, restore edildi. Yenileme çalışmalarında hanın altında 130 yıllık gizemli bir tünel keşfedildi. Restorasyonun tamamlanmasıyla tünel çeşitli projeler için de kullanılacak. Detaylar, CNN TÜRK Muhabiri Emrah Çakmak ve kameraman Emir Ünlü'nün haberinde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Toprak tahliye edildi. Tarihi tünel gün yüzüne çıktı. 2. Abdülhamit'in başmabeyincisi Sarıcazade Ragıp Paşa’nın İstiklal Caddesi’nde yaptırdığı 3 hana, imparatorluğun yayıldığı üç kıtanın ismini verdi. Anadolu, Afrika ve Rumeli Hanları.

    İstiklal Caddesinde 130 yıllık gizemli tünel

    İşte o hanlardan Rumeli Hanı’nın altında 130 yıl önce yapılmış bir tünel bulundu. Hanın restorasyon çalışmaları esnasında bulunan tünelde en çok dikkat çekense Rumeli Han'da yürüyenlerin mazgallardan görünüyor olması.

    Restorasyon sorumlusu Baki Coşkun bulunulan tünel ve yapılan restorasyon çalışmalarıyla ilgili, “İçinde bulunduğumuz alan hafriyat doluydu biz burada restorasyona başladığımızda, temel güçlendirme yaparken gördük ve şaşırdık. Hafriyat temizlendi, buraları sağlama aldık, mermer döşendi, onun dışında duvarlar temizlendi. Osmanlı’nın her yayıldığı kıta için birer han yaptırıp bu kıtaların ismi vermiş. Rumeli en büyüğü, burası bundan yaklaşık 10 sene önce özel mülk tarafından alındı. Şu anda restorasyon projesi devam ediyor” ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstiklal Caddesinde 130 yıllık gizemli tünel

    130 yıl sonra gün yüzüne çıkarılan gizemli tünele sahip olan Rumeli Han 8 kattan oluşuyor. O yıllarda odalar ve dükkanlar depo olarak kullanıldı.

    Rumeli Han içerisinde bulunan gizemli tünel, restorasyon bittikten hemen sonra sanatsal aktiviteler için ziyaretçilerini ağırlayacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow