İtirafçı Yazıcıoğlu dosyasını kapatan imamları teşhis etti | Video
İstanbul'da gaybubet evinde yakalanan Fetö imamı Kamil Bakum, sorgusunda Muhsin Yazıcıoğlu suikastini karartan askerlere talimat veren FETÖ üyesini fotoğrafından teşhis etti.
FETÖ’nün Gaziantep Bölge avukatlar imamıydı. İstanbul’da 3 yıldır saklandığı Gaybubet evinde yakalandı.
Etkin pişmanlıktan yararlanmak isteyen Bakum, 153 sayfalık ifadesiyle delil karartma timini ele verdi.
Kamil Bakum, FETÖ avukatlarından Mustafa Atalar'ın örgüt talimatı ile Yazıcıoğlu'nun yaşamını yitirdiği helikoptere ait kayıt cihazlarını söken 2 askerin avukatlığını üstlendiğini belirtti. Bu durum deşifre olunca Fetullah Gülen'in paniğe kapıldığını söyleyen Bakum, FETÖ elebaşının konunun hızlı bir şekilde kapatılması talimatını verdiğini iddia etti.
Fetullah Gülen’in talimatıyla görevlendirilen FETÖ’cüler Yazıcıoğlu dosyasının kapatılması için toplantı gerçekleştirdi.
Bakum sorgusunda Atalar’a avukatlığı üstlenmesi talimatını bir askeri mahrem imamın verdiğini söylemişti. Kendisine gösterilen yüzlerce mahrem imam fotoğrafının arasından o talimatı vereni teşhis etti. O mahrem imam KHK ile meslekten ihraç edilen öğretmen Tayfun Tural’dı.
Dosyayı kapatmaya çalışan FETÖ’cülerden 10’u tespit edildi. Aralarında Türkiye imamı Barbaros Kocakurt, Türkiye avukatlar imamı 'Yıldırım' kod Muhammed Emir Yavuz'un da adı yer alıyor. Bu isimlerden 6'sı tutuklu, 4'ü hakkında ise aranma kararı bulunuyor. 4 kaçaktan 2'si ABD'de, 2'si ise halen aranıyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
7 ÜNİVERSİTEYE REKTÖR ATANDI! Rektör atanan üniversiteler hangileri? Resmi Gazete 17 Mayıs 2025!
Erdoğan'dan Avrupa'ya net mesaj: Ukrayna'da barış için kritik dönemeç
Dolmabahçe satrancının perde arkası! Masada neler yaşandı? Hande Fırat yazdı...
FERİBOT İPTAL SEFERLER SORGULAMA 17 MAYIS: İDO ve BUDO feribot seferleri iptal mi oldu?
Dikkat! Meteoroloji tek tek uyardı: 3 ilde turuncu, 7 ilde sarı kodlu alarm!