İYİ Parti, CHP’nin adayına oy vermedi
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde İhtisas Komisyonlarında Başkanlık Seçimlerinde AK Parti’nin adayı Ankara Milletvekili Vedat Bilgin, AK Parti ve MHP oylarının haricinde iki oy daha alarak başkan seçildi. İYİ Partili iki üye Yüksel Arslan ve Ahmet Eşref Fakıbaba'nın Bilgin için oy kullandığı ortaya çıktı.
İYİ Parti Milletvekilleri Yüksel Arslan ve Ahmet Eşref Fakıbaba, CHP’nin adayı Burhanettin Bulut’a oy Vermedi. Mecliste Sağlık Komisyonu Başkanlık Seçiminde tercihleri AK Parti’nin adayı Vedat Bilgin oldu.
Meclis sağlık, aile, çalışma ve sosyal işleri komisyonu başkanlık seçiminde ak Parti’nin 13, MHP’nin de 2 üyesinin bulunmasına karşın Bilgin kapalı oylama sonucunda toplam 17 oy alarak başkan seçildi. İYİ Partililer tarafından 2 oy verildiği ortaya çıktı.
Oylama sonrasında T24’ün sorusunu yanıtlayan Yüksel Arslan, “AK Parti adayına mı oy verdiniz?” sorusu üzerine “Başka aday yoktu” dedi.
Arslan, Burhanettin Bulut’un aday olduğunun hatırlatılması üzerine de “Biraz geç katıldım, bilgim yok” yanıtını verdi.
Komisyon seçiminde sadece 5 oy alan Burhanettin Bulut’da katıldığı bir televizyon programında Arslan ve Fakıbaba’ya sitemde bulundu.
Bulut, “Şimdi ben adaydım ben aday olmasam derdim ki arkadaşlar o ortamda denk gelemediler. Elbette beklerdik. Sonuç itibariyle biz bir ittifakız. Her ne kadar seçim ittifakı olsa da ertesinde bitiyor olsa da böyle bir nezaketi bekleriz” ifadelerini kullandı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR


TOKİ KURA KURA TAKVİMİ 19 - 25 OCAK 2026| Bugün hangi illerde TOKİ kura çekimi yapılacak?

Erciyes Kayak Merkezi'ne sömestirenin ilk hafta sonunda 250 bin ziyaretçi

Alkollü sürücünün kullandığı TIR uçuruma devrildi

Kalaşnikoflu cinayette yeni detaylar: GPS cihazıyla takip edip 9 saat beklemişler

TOKİ KURA TAKVİMİ 19 - 25 OCAK HAFTASI: 500 Bin Konut Projesi'nde Hangi İl İçin Ne Zaman Kura Çekilecek? İşte İl İl Emlak Konut TOKİ Kura Çekiliş Tarihleri ve TOKİ Sonuç Asil ve Yedek İsim Listesi...
