hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İYİ Parti'de seçim krizi!

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    31 Mart yerel seçimlerinin ardından, İYİ Parti'de kongre kararı sonrası istifalar yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu partideki görevinden istifa etti. Kavuncu'nun ardından İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı Burak Akburak görevini bıraktığını duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İYİ Parti'de seçim krizi peş peşe istifaları beraberinde getirdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Buğra Kavuncu partideki İstanbul İl Teşkilatı Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı. İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı Burak Akburak görevini bıraktığını duyurdu.

    Kavuncu, İYİ Parti İstanbul Milletvekili olarak görevine devam edeceğini belirtti. Daha önce partiler arasında ittifak yapılan İstanbul, İzmir, Ankara ve Adana gibi büyükşehirlerde parti aidiyetinin neredeyse yok olduğunu savunarak "İttifak sisteminin büyük partileri güçlendirdiğini, oy oranı biraz daha az partileri ise erittiğini" dile getirdi.

    Kavuncu’nun istifa kararının ardından yaklaşık bir saat sonra İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı Burak Akburak görevinden istifa etti. Paylaştığı sosyal medya notunda kongreyi işaret ederek “Her daim liderimizin yanındayım!" dedi.

    İstifalar sonrası İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır açıklamalarda bulundu. Sosyal medya paylaşımında "Önce intihar, sonra istifa!" başlığı dikkat çekti. Üstü kapalı Meral Akşener'e göndermede bulunarak "Bazı liderler davaya yön verirken, bazıları ise harekete pranga olmaya başlar" ifadelerini kullandı. "İstifaların amacı lider üstündeki baskıyı almak ise bunun milletin geleceğine hiç bir faydası yoktur" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İYİ Parti yüzde 0,63 oy alarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerini altıncı sırada tamamladı. Parti Türkiye genelinde de yüzde 3,77 oranında oy aldı.

    Yerel seçimler sonrası İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yaptığı basın açıklamasında olağanüstü seçimli kongreye gitme kararı aldığını duyurmuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow