İyi Parti'den "İttifak içinde değiliz" açıklaması
İyi Parti CHP arasında ihale tartışmaları sonrası başlayan polemik gündemde. İyi Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz'ın bu polemiğe ilişkin yaptığı açıklamada, “İttifak seçim kararı sonrası" diyerek şu anda CHP ile ittifak olmadıklarına işaret eden sözleri gündemdeyken, dikkat çeken bir açıklama başka bir İyi Partiliden geldi. İyi Parti İstanbul Milletvekili Ahad Andican, "Poyraz’ın dedikleri doğru, ittifak seçim tarihi belirlendiğinde olur" dedi.
Önce CHP’li Gürsel Tekin'in "HDP’ye bakanlık verilebilir" sözleri, İyi Parti'den bu sözlere gelen tepkiler ve sonrasındaki CHP’li Barış Yarkadaş'ın CHP’li belediyelerden İyi Partililer ihale aldı açıklamaları gündemdeydi. Geçen haftaya damgasını vuran bu polemikte İyi Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz'dan dikkat çeken bir çıkış gelmişti.
Poyraz, ihale tartışmalarının yaşandığı TV programına katılmış, ittifak ve koalisyon kavramlarını açıklarken CHP ile şu anda bir ittifaklarının bulunmadığına dikkat çekmişti. Uğur Poyraz, “Biz neyi konuşuyoruz. Resmen bir ittifak var mı yok mu? Ancak seçim tarihi belirlendiğine oluşur ittifak.” ifadelerini kullandı.
İyi Parti İstanbul Milletvekili Ahat Andican’da bugün katıldığı canlı yayında, CHP ile ittifak için olmadıklarını söyledi. Andican, “Uğur Poyraz'ın ifadesi hukuken doğru bir ifadedir. Doğru, millet ittifakı var söylem olarak evet bir cumhur ittifakı var söylem olarak.” ifadelerini kullandı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
2025 ENGELLİLER HAFTASI MESAJLARI: Engelliler Haftası Ne Zaman? Resimli, Duygulu ve Anlamlı Engelliler Haftası Mesajları Burada!
13 MAYIS ELEKTRİK KESİNTİSİ: İstanbul’da elektrikler ne zaman gelecek? BEDAŞ elektrik kesintisi 8 saate kadar çıkacak!
ÖCALAN'IN AKIBETİ NE OLACAK? PKK'nın fesih kararı sonrası yargı süreci nasıl işleyecek?
HABER... Terör örgütü PKK fesih kararını açıkladı! İşte yol haritası
Adım adım Terörsüz Türkiye! Yeni süreç nasıl işleyecek? Abdulkadir Selvi yazdı...