İzmir’de 23 bin işçi 5 gündür grevde

KAYNAKCNN TÜRK

İzmir'de 23 bin işçinin grevi 28 Mayıs'tan beri sürüyor. Grevin beşinci gününde çalışanlar meydanlarda toplandı. Haklarını aramak isteyenler ellerindeki pankartlarla yürüdü.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

İşçilerin her biri toplanarak sloganlar attı. Haklarını savunmak isteyenler meydanlarda yürüdü. Grevin beşinci gününde, yoğunluk yine aynıydı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde 28 Mayıs'ta ücret anlaşmazlığıyla başlayan süreçte 23 bin belediye işçisi beşinci günde de kararlılığını sürdürerek greve devam ediyor. Grevin beşinci gününde işçiler, Konak Pier'de bir aradaydı. Eylemlerini slogan ve halaylar eşliğinde sürdüren çalışanlar Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü.

İzmir’de 23 bin işçi 5 gündür grevde

Sokaklar, caddeler ve yollardaki çöplerse grev nedeniyle günlerdir temizlenmiyor. Bu nedenle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın çöp topladığını gören çalışanlar ise Tugay'ı grev kırıcılığı yapmakla suçladı.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

İzmir’de 23 bin işçi 5 gündür grevde

DİSK Genel-İş İzmir 2 No'lu Başkanı greve katılan işçilere yaptığı konuşmada, “Arkadaşlar 5 gündür onurlu bir şekilde ekmeğinizi büyütmek için mücadele ediyorsunuz. Tek bir talebiniz var, aynı iş yerinde aynı işi yapığınız arkadaşlarla aynı ücreti almak istiyorsunuz. Aylarca dile getirdik. Aylarca kiranızı anlattık, aylarca kredi faturanızı anlattık. Bizi anlamayanlar bizden anlayış bekliyorlar. Emekçilerin haklarını dile getirdik ancak kulaklarını kapattılar ve kapatmaya da devam ediyorlar. Formeli tanıyoruz, şefi tanıyoruz ama dışardan getirdiği halk diye hitap ettiği, ne olduğu belli olmayanları tanımıyoruz ne yapmaya çalışıyorlar biliyor musunuz? Bu greve zarar vermeye çalışıyorlar” diye konuştu.

İzmir’de 23 bin işçi 5 gündür grevde

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ise görüşme masasının açık olduğunu belirterek en iyi teklifi verdiklerini açıkladı. Ayrıca halkı dayanışma içinde olmaya davet etti. Tugay, “Çağrı yapacağına gel masada bu işi çöz, bu iş bitmiş. İzmir'i bu işçi tertemiz eder tertemiz eder” dedi.

İzmir’de 23 bin işçi 5 gündür grevde

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'se greve ilişkin açıklamalarda bulundu. Özel, "greve laf söylemeyiz" dedi ancak lafına "ama" ile devam etti. Özel, “Ama nasıl oranın hakları varsa belediye yönetiminin de hakları var. Çıktı İzmir halkı kendi evinin önündeki çöpü kaldırdı, İzmir halkına mı grev kırıcı diyeceksiniz? O yüzden bu meseleler hassas” şeklinde konuştu.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow