İzmir'de yıkımın izleri silindi! 5 bin 61 konut ve 357 iş yerinin yapımı tamamlandı
30 Ekim 2020 tarihinde İzmir'de meydana gelen depremde binlerce vatandaş evini kaybetti. Depremden hemen sonra Çevre, Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı'nca yapımına başlanan TOKİ konutları ise tamamlandı. Evlerine yerleşen afetzedeler kapılarını CNN TÜRK ekibine açtı.
Tarihler 30 Ekim 2020'yi gösterdiğinde İzmir deprem ile sarsıldı.117 vatandaş hayatını kaybetti.
Depremden sonra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nca hızla deprem konutlarının yapımına başlandı. Şubat 2021'de Bayraklı'da iki ayrı noktada temeli atılan 5 bin 61 konut ve 357 iş yerinin yapımı 1 yıl içinde tamamlandı. Konutlar sağlam zeminde, radye temel üzerine 3+1,2+1, ve 4+1 olarak inşa edildi.
Depremin üzerinden 3 yıl geçti. 2020 yılında yıkımın sembolü olan o noktalarda manzara şimdi ise böyle.
Pek çok depremzede uzun süre önce yeni yuvalarına yerleşti. Aileler kapılarını CNN TÜRK'e açtı.
İzmirli afetzedeler 11 ili vuran depremde yuvalarını kaybeden vatandaşlarla aynı kaderi yaşadılar. Aynı acıları ve endişeleri yıllar evvel onlar da hissettiler.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Kağıthane'de tam 'gaz' facia: 4 araca çarptı, 2 kişi yaraladı
TOKİ E-DEVLET BAŞVURU EKRANI: 250 Bin Sosyal Konut TOKİ Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Şartları Neler? www.toki.gov.tr Başvuru Ekranı
AFAD YENİ DEPREM HARİTASI: AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
Yüzme öğrenmeye çalışan lise öğrencisi hayatını kaybetti
Plastik fabrikasında yangın: Dumanlar gökyüzünü kapladı