hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "KAAN" koyu griye büründü

    KAYNAKCNN TÜRK

    İlk uçuşunu 21 Şubat'ta yapan milli muharip uçak KAAN, koyu gri renklerine büründü. Türk Havacılık Uzay Sanayii'nin sosyal medya hesabından KAAN'ın boyalı görüntüsü paylaşıldı. Görüntünün üzerine ise "bizim için sanat" ifadesi kullanıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Savunma Sanayii Başkanlığı koordinasyonunda Türk Havacılık Uzay Sanayii tarafından yürütülen Türkiye'nin en önemli teknoloji projelerinden KAAN, ilk uçuşunu 21 Şubat’ta gerçekleştirmişti.

    KAAN koyu griye büründü

    Türkiye’nin milli imkanlarla geliştirilen ilk insanlı savaş uçağı olan KAAN'ın yeni hali Türk Havacılık Uzay Sanayii'nin sosyal medya hesabından paylaşıldı.

    Koyu gri renklerine bürünen KAAN'la ilgili paylaşımda, "Bizim için sanat" başlığına yer verildi. 1 dakika 17 saniye süren görüntüde KAAN'ın yeni büründüğü haline ilişkin süreç paylaşıldı. Yapılan paylaşım kısa sürede büyük beğeni topladı.

    KAAN koyu griye büründü

    Tusaş yerleşkesinde yeni boyasına kavuşan KAAN'ın savaş uçağının kanopi ve orta gövdesinin, daha koyu tonda bir gri renkle boyandığı görüldü. Bu renk, Türk Hava Kuvvetleri envanterindeki F-16 Fighting Falcon ve F-4E Terminatör 2020 savaş uçaklarında da kullanılıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow