Kahraman Kaptan Hürriyet'e konuştu
Geçtiğimiz hafta bir Türk gemisi, Libya açıklarında batmak üzere olan bir tekneden tam 466 mülteciyi kurtardı. Kahraman mürettebatın kahraman kaptanı, yaşananları Hürriyet Gazetesi'ne anlattı.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
466 kaçak göçmenle tıka basa dolu olan eski tekne İtalya'ya gitmeye çalışırken batma tehlikesi ile burun buruna geldi. Can yeleği bile olmayan göçmenlerden panikle denize atlayanlar da oldu.
O sırada mültcilerin yardımına bir Türk gemisi yetişti. 'Rosaline A' adlı Türk konteyner gemisi telsizden haber almış ve göçmenleri kurtarmak için 6 saatlik bir yolculuk yapmıştı.
Kapran Mert Karamahmutoğlu ve 18 kişilik mürettebat mültecileri kurtarıp gemiye aldı. Günlerdir aç ve susuz olan kaçak göçmenlere yemek verildi. Uzun yolculuğun sonunda, mülteciler İtalyan Sahil Güvenliği'ne teslim edildi.
37 yaşındaki Kaptan Mert Karamahmutoğlu Hürriyet Gazetesi'nden Aslı Barış'a konuştu.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
HABER... Ocak görünümlü Mayıs! Fotoğraflar bugün çekildi
ÖZEL GÜVENLİK SINAV SONUÇLARI SORGULAMA: ÖGG sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?
TAM 3 ASIRLIK! Emojinin Kökleri Tokat’ta Ortaya Çıktı: Gören Bir Daha Bakıyor...
Dikkat! Meteoroloji tek tek uyardı: 16 ilde sarı kodlu alarm!
"Özgür Özel İmamoğlu’nu kızdırdı mı?" Abdulkadir Selvi yazdı...