Karantinayı ihlal edene 1 yıla kadar hapis cezası istendi | Video
İstanbul'da koronavirüs testi pozitif çıkınca evine gönderilerek kendisini karantinaya alması istenen bir kişi, kuralları ihlal edip dışarı çıkınca ihbar üzerine yakalandı. Soruşturmanın ardından açılan davada hakkında 2 aydan 1 yıla kadar hapsi istendi. Bu dava, karantinayı ihlal eden bir vatandaşa yönelik ilk dava olduğu için emsal niteliği taşıyor.
İstanbul Sultanbeyli'de 27 yaşındaki bir kişi, testi pozitif çıktıktan sonra evine gönderilerek kendisini karantinaya alması istendi. Ancak o kişi kuralları ihlal edip dışarı çıktı. Virüs taşıyan kişinin sorumsuz davranışı, komşularının dikkatini çekti. İhbar üzerine eve giden polis, durumu tutanak altına aldı. Konuyla ilgili Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.
Soruşturmada ifadesi alınan hasta, yüksek ateş ve nefes darlığı çektiği için, hastaneye gitmek üzere evden ayrıldığını söyledi. Ancak gencin suçtan kurtulmaya yönelik ifade verdiğine kanaat getirildi. Hakkında "Bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranma' suçundan iddianame düzenlendi. Açılan dava, karantina hükümlerini ihlal eden bir vatandaşa yönelik ilk dava olması nedeniyle emsal niteliği taşıyor.
2 aydan 1 yıla kadar hapsi istenen koronavirüs hastası, Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Türkiye-İran sınırında son durum: Vatandaşların Türkiye'ye girişleri sürüyor
SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI: Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Ne Zaman Yapılacak? Bakan Memişoğlu Tarih Verdi!
Besim Dutlulu Kimdir? Besim Dutlulu Hangi Partiden, Nereli, Kaç Yaşında? Aksihar Belediye Başkanı Besim Dutlulu Ferdi Zeyrek'in Yerine Seçildi!
BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ SON DAKİKA: TSK Bedelli Askerlik Ne Kadar Oldu? Bedelli Askerlik Yapacakların Dikkatine! Ücret Değişiyor!
İran'ın Kullandığı Fettah Füzesi (FATTAH) Nedir? Hipersonik Fettah Füzesi'nin Özellikleri Neler? Menzili Kaç Kilometre?