Karapınar Güneş Santrali açılıyor! Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı CNN TÜRK'te
Avrupa'nın en büyük GES'i Konya’da açılıyor. 2 milyon kişinin elektrik ihtiyacını karşılayacak. CNN TÜRK ekibinden Ahmet Türkeş Karapınar Güneş Santrali'nde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez detayları aktardı.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez detayları şu ifadelerle aktardı;
"20 milyon metrekarelik bir alan, 2600 futbol sahası sığabiliyor. Bu tesiste 326 bin güneş paneli var. Bu rakamlar ile bu tesis Avrupa’nın en geniş güneş elektrik santrali oldu. Dünyada da ilk 5’e girmiş oldu. 2020 yılında buranın ilk kurulumu yapılmıştı, ilk temeli atmıştık. O günden bugüne bu tesis bin megawatt elektrik gücüne ulaşmış oldu.
Bu tesiste kullanılan malzemelerin büyük bir kısmını Türkiye’de ürettik. Ankara’da kurulan entegre tesiste ham maddeden güneş paneli oluncaya kadar ki tüm süreçler yerleştirilmiş oldu. %76 oranında bir yerlilik oranından bahsediyoruz. Türkiye yıllık 10 bin megawattın üzerindeki güneş paneli üretimi ile dünyada 3. sırayı aldı. Birçok ülkeye Türkiye’den ihracat yapıyoruz."
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
AFAD YENİ DEPREM HARİTASI: AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
LGS heyecanı: Milyonlarca genç ter döktü | Sorular ve cevapları yayımlandı
Aksaray'da sıcak hava balonu faciası: Ölü ve yaralılar var
ÇİTLEKÇİ TOGG ÇEKİLİŞİ SONUÇLARI 2025: Çitlekçi TOGG çekiliş sonuçları asil-yedek talihli listesi açıklandı mı?
Güzel havalara mola! Meteoroloji’den yağış, fırtına ve toz taşınımı uyarısı: Etkilenecek bölgeler belli oldu!