hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kaza tutanağı nasıl tutulur?

    Trafikte kazaya karışan araç sürücülerinin kaza tutanağı tutması gerekiyor. Bu noktada dikkat edilmesi gereken önemli hususlar var. Detayları CNN TÜRK Muhabiri Ümit Uzun ve Kameraman Mehmet Onur'un aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Trafik Güvenliği Uzmanı Ömer Faruk Topdemir ve CNN TÜRK Muhabiri Ümit Uzun konunun detaylarını şu ifadelerle aktardı; 

    Trafikte ilerlediğiniz sırada kaza yaptınız ya da bir başka araç size aracıyla arkadan çarptı. Burada tutanak tutmanız gerekiyor ama bu noktada da dikkat etmeniz gereken bazı önemli hususlar var.

    Biz burada kaza canlandırması yaptık. Bir araç arkadan gelerek diğer araca çarpıyor. Burada hangi sürücü hatalı?

    -Öncelikle arkadan vuran her zaman suçludur. Çünkü siz durup geri geri gelmediğiniz sürece arkadan gelen suçludur.

    Kaza oldu iki sürücü araçtan indi. Trafiğin ortasındayız. Böylelikle trafikte sıkışacaktır. Bu durumda yapılması gereken ilk şey, telefonu çıkarıp fotoğrafları çekeceksiniz. Birkaç farklı noktadan en az 4 fotoğraf. Plaka, caddenin konumu, levhalar bu şekilde 4 taraftan fotoğraf çekip iki taraf da arabaları derhal sağa almanız gerekiyor. En büyük problemimiz bu bizim. Kaza yapıyorlar, tartışıyorlar ve kavga ediyorlar. Arkada trafik kilitleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kendi beyanlarının olması, tutanakları eksiksiz ıslak imzayla doldurmaları gerekiyor. Herkes kendi tutanağını alıyor. Sigorta şirketine veriyor.

    MOBİL KAZA TUTANAĞI UYGULAMASI

    Burada size soruyor. Sürücü belgesinin var olup olmadığını, kazanın ölümlü mü, yaralanmalı mı olduğu sorularını yanıtlıyorsunuz. Araç fotoğraflarını ekliyorsunuz. Konumunuzu buluyor. Bu şekilde diğer adımları doldurarak devam ediyorsunuz.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow