"Kilometre düşüklüğünü bilmeden satan da sorumlu"
İkinci el araçlarda kilometre ayarlarının oynaması suç teşkil ediyor. Yargıtay'a göre, satıcı aracın kilometresinin düşük olduğunu bilse de bilmese de bu durumdan sorumlu.
İkinci el araçtaki hileler bitmek bilmiyor. Özellikle kilometresi düşük gösterilen araçlar daha yüksek fiyatlara satılıyor.
Hukuken aracının fiyatını yüksek göstermek için kilometresini düşeren kişinin cezai sorumluluğu var. Ancak Yargıtay emsal teşkil edecek bir karar verdi. "Kilometre düşüklüğünü bilmeden satış yapan kişi de sorumludur" dedi.
CNN TÜRK'e konuşan Avukat İrfan Aslan, "Son dönemlerde artık nitelikli dolandırıcılık suçundan cezalar verilmeye başlandı. Artık iddianameler ağırlıklı olarak nitelikli dolandırıcılık olarak görülmüş ve iddianameler o şekilde hazırlanmaktadır. Daha önce yargı mercilerinde araçların kilometrelerinin düşürülerek satılması durumuna, suçtan ziyade ticari bir alışveriş ve hukuki bir ihtilaf olarak bakılmaktaydı" dedi.
Gözle ve elle anlaşılamayan kilometresi düşük araçlar ancak bazı aletlerle tespit edilebiliyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Afyonkarahisar, şehit Uzman Çavuş Önder Özen’e veda etti: Kızı Alya’nın komutanla diyaloğu yürekleri dağladı
HEKİM ATAMA TERCİH BAŞVURUSU… Sağlık Bakanlığı 122. Dönem DHY Atama Kurası Ne Zaman?
YENİ AFAD DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
Sırrı Süreyya Önder son yolcuğuna uğurlandı! Anneden oğluna veda: Ağıtlar yaktı...
Sırrı Süreyya Önder’e veda! Tabuttaki 'zeytin dalı' detayı dikkat çekti...