Kira davalarında arabuluculuk dönemi
1 Eylül’de başlayan kira anlaşmazlıklarında arabuluculuk uygulamasına ilk 15 günde 14 bini aşkın başvuru yapıldı. Peki arabuluculara başvurular nasıl yapılır? Süreç nasıl işliyor? Detayları CNN TÜRK Muhabiri Merve Tokaz ile Kameraman Alper Öztürk'ün, Arabulucu Avukatı Şükrü Aksu ile aktardı.
Kiracı-ev sahibi anlaşmazlıklarında mahkemelerdeki yük arttı. Adalet Bakanlığı arabuluculuk devreye soktu. Uygulama 1 Eylül’den işlemeye devam ediyor.
1 Eylül’den itibaren 15 günlük süreçte 14 bini aşkın anlaşmazlık arabuluculuğa gitti.
Arabulucu Avukatı Şükrü Aksu konu ile ilgili detayları şu ifadelerle aktardı;
“Kamuoyunda 7. yargı paketi olarak da bilinen paketle birlikte hem ortaklığın giderilmesinde hem de kira uyuşmazlıklarında bir arabuluculuk düzenlemesi meydana getirdi. Yine kat mülkiyeti kanunu da yasaya konulmuş oldu.
“Başvuru yöntemi ise UYAP sistemi üzerinden avukatı yoksa direkt adliyeden evrakları doldurarak, bildirerek, başvuru yapılıyor. Daha sonra o anlaşmazlığa dair arabulucu görevlendiriliyor. Sonrasında arabulucu süreci başlamış oluyor.
Bir şekilde bilgilerle iletişime geçerek onlarla görüşme yapıyor, sonra sorunu tespit ediyor. Bir gün tayin ediliyor ve her iki taraf da bir araya geliyor. Arabulucu sorunları dinleyerek çözüm bulmaya çalışıyor. Anlaşmaya varılırsa tutanak düzenleniyor ve bu durum yargıya düşmeden uyuşmazlıklar arabulucu yoluyla çözülüyor”
TARAFLAR ANLAŞMA SAĞLAYAMAZSA?
“Burada anlaşma sağlanmazsa taraflardan biri tutanağını alarak mahkemeye gidip davasını açabiliyor"
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SON DAKİKA HABERİ: Meteoroloji il il uyardı: Şiddetli yağış geliyor
1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI: Resimli, Anlamlı, Yazılı, Posterli 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajları!
İSTANBUL'DA DEV ELEKTRİK KESİNTİSİ: Tam 60 Bölgede Elektrikler Yok! İstanbul'da Elektrikler Ne Zaman Gelecek? BEDAŞ - AYEDAŞ Elektrik Kesintisi Sorgulama
Sahte fatura davasında karar çıktı: Engin Polat ve babası Sezgin Polat'a 5 yıl 2 ay hapis cezası verildi
KKTC Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi, 3 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açılacak