hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Konya'daki deprem ne anlama geliyor? Türkiye'de yeni fay hatları mı oluşuyor?

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Konya'nın Kulu ilçesinde saat 02.14'te 4,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde herhangi bir can kaybı, yaralanma veya yıkılan bir yapının olmadığı açıklandı ama depremin Konya'da olması akıllara bazı soruları getirdi. Konya da, deprem bölgesi mi? Peki bu bölgede bir deprem olması ne anlama geliyor? Türkiye'de fay hattı haritası değişti mi? Yeni fay hatları mı oluştu? Bu soruları Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Pampal'a CNN TÜRK yayında cevapladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Konya'nın Ankara'ya sınır ilçesi olan Kulu'da,  Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre,  saat 02.14'de 7,86 kilometre derinlikte 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, çevre ilçelerde de hissedilirken, ilk belirlemelere göre herhangi bir can kaybı, yaralanma veya yıkılan bir yapının olmadığı öğrenildi. 

    Konyadaki deprem ne anlama geliyor Türkiyede yeni fay hatları mı oluşuyor

    Konya'nın Ankara'ya sınırı olan Kulu ilçesinde meydana gelen deprem nedeniyle bazı vatandaşlar panikle sokağa çıkıp, bir süre bekledi.  Sokağa çıkan vatandaşlardan birinin panik nedeniyle fenalaşması üzerine çağrılan ambulansta müdahale edildi.

    KONYA VE ÇEVRESİ İÇİN DEPREM SÜRPRİZ Mİ?

    Öte yandan depremin merkezinin Konya olması beraberinde akıllara bazı soruları getirdi.  Konya da, deprem bölgesi mi? Peki bu bölgede bir deprem olması ne anlama geliyor? Türkiye'de fay hattı haritası değişti mi? Yeni fay hatları mı oluştu?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Konyadaki deprem ne anlama geliyor Türkiyede yeni fay hatları mı oluşuyor

    "KONYA'DA 100 KM'LİK DİRİ FAY VAR"

    Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Pampal CNN TÜRK yayınında bu sorulara yanıt verdi. Pampal yaptığı açıklamada "Konya'da 100 km'lik diri fay hattı var. Konya da deprem bölgesi" uyarısında bulundu.

    Depreme hazırlıklı olmanın önemine dikkat çekti. Son depremlerle beraber vatandaşların fay hattının geçmediği şehirlere göç ettiğini dile getirdi. Ancak bunun bir çözüm olmadığını Türkiye'nin her yerinin deprem bölgesi olduğunu hatırlattı. Göç yerine yapıların depreme dayanıklı şekilde inşa edilmesi gerektiğini vurguladı.

    Konya'da yaşanan 4.2'lik depremin sürpriz olmadığını söyleyen Prof. Dr. Süleyman Pampal, Konya'da 100 km'lik diri bir fay hattının olduğunun altını çizdi. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow