Korona günlerinde "Dirençli uyuz" salgını
Son dönemde hastanelere uyuz vakası nedeniyle başvurular attı. Ancak bu sefer dirençli uyuz denilen bir tür ortaya çıktı. Uzmanlar dirençli uyuza karşı uyardı.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Hastanelerdeki uyuz vakalarındaki artış dikkat çekti. Ancak bu sefer ki "dirençli uyuz", bulaşıcılığı da fazla tedavisi de zor.
Kaşıntı, kızarıklık, hatta yara. Belirtileri çok fazla. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Zekai Kutlubay, uyuz vakalarının ilaçlara direnç geliştirdiğini söyledi.
Profesör Doktor Kutlubay, tedavi edilmedikçe parazitlerin çoğalıp salgına dönüşebileceğini belirtti.
En kısa sürede tedaviye başlanılmasını önerdi.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
664. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri 2025: Kırkpınar Yağlı Güreşleri Ne Zaman Başlayacak? Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşi Ödülü Ne?
SAATLERDİR ELEKTRİK YOK: İstanbul'da Elektrikler Ne Zaman Gelecek? BEDAŞ AYEDAŞ 23 Haziran Elektrik Kesintisi Açıklaması
Lokantada vahşet! Genç Gülizar iş arkadaşının bıçağıyla can verdi: Dehşet anları kameraya yansıdı
TOKİ E-DEVLET BAŞVURU EKRANI: 250 Bin Sosyal Konut TOKİ Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Şartları Neler? www.toki.gov.tr Başvuru Ekranı
Sağlık Bakanlığı Sağlık Raporu Ödemesi: Sağlık Raporu Ücretli Mi? Hangi Raporlar Ücretli? www.sbos.saglik.gov.tr Aile Hekimliği Sağlık Raporu Ödemesi Sorgulama