Kubrick Sergisi kapılarını açtı

Kubrick Sergisi kapılarını açtı

{ title }

SONRAKİ VİDEO

Efsanevi yönetmen Stanley Kubrick sergisi İstanbul Sinema Müzesi'nde kapılarını açtı. Usta yönetmenin 16 filminde kullandığı tüm dekorlar, senaryoları ve kişisel eşyaları 1 buçuk yıl süren bir çalışma ile toplandı. CNN TÜRK Muhabiri Merve Tokaz ile Doğukan Yıldırım’ın haberi.

Haber devam ediyor
Haberin devamı
Haber devam ediyor
Haberin devamı

Efsanevi yönetmen Stanley Kubrick’in filmlerinin konu alındığı Kubrick sergisi İstanbul Sinema Müzesi’nde kapılarını açtı. Bu sergide Kubrick’in hayata geçirilemeyen 3 filmi de dahil olmak üzere toplamda 16 filmi ve kişisel hayatına dair eşyalar ile filmlerinden kesitleri sergilenmekte.

Kubrick Sergisi kapılarını açtı

1,5 YILLIK HAZIRLIK SÜRECİNDEN GEÇİLDİ

İstanbul Sinema Müzesi İşletme Genel Müdürü Ceyhun Tuzcu, serginin İstanbul’a getirilme sürecine ilişkin olarak “yaklaşık 1,5 yıllık bir hazırlık sürecinden sonra, en fazla üç bin 500 km yakına kadar gelmiş olan bu sergiyi İstanbul’a getirmiş olmaktan dolayı mutluyuz” ifadelerini kullandı.  Tuzcu, ayrıca “sergi, Kübrick’in Shining filmindeki mekân algısına paralel olarak bir dolaşım yöntemi ile 900 parça bir araya getirilerek hazırlandı. Serginin hazırlanma sürecinde Almanya’dan 2 küratör ve sanat danışmanı Zihni Tümer yer aldı” dedi.

Haber devam ediyor
Haberin devamı

 

Sıradaki haber
Sıradaki haber
Sıradaki haber
Sıradaki haber