hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kurye cinayetinde babaya iddianame hazırlandı

    KAYNAKCNN TÜRK

    Balıkesir'de motokurye olarak çalışan Ata Emre Akman 25 bıçak darbesiyle vahşice katledilmişti. Akman'ın katil zanlısıyla ilgili iddianamenin ardından soruşturmaya dair yeni bir gelişme yaşandı. 17 yaşındaki sanığın babası hakkında "azmettirme suçlamasıyla" iddianame hazırlandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hayatını baharındaydı Ata Emre Akman. Gencecik yaşında 25 bıçak darbesiyle korkunç bir cinayete kurban gitmişti. Savcılık, 17 yaşındaki katil zanlısını cinayete azmettirdiği iddia edilen babası için de ağırlaştırılmış müebbet talebiyle iddianame hazırladı.

    Kan donduran cinayet 11 Mayıs'ta Balıkesir'de işlenmişti. 20 yaşındaki Ata Emre Akman, üniversite harçlığını çıkarmak için motokuryelik yapıyordu. İşe başlamasının 5'inci gününde motosikletle sipariş bıraktığı apartmanın önünde 17 yaşındaki bir çocuk tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Cinayetin ardından 6 suç kaydı olduğu belirlenen 17 yaşındaki katil zanlısı tutuklandı.

    Kurye cinayetinde babaya iddianame hazırlandı

    17 yaşındaki katil zanlısı hakkında hazırlanan iddianamede zanlının tasarlayarak ve canavarca hisle öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi. Ancak yargılama sonunda zanlı, kanun gereği 18 yaşından küçük olduğu için cezası 18 ila 24 yıla indirilecek.

    Öte yandan zanlının babası Orhan Özdemir'in ise azmettirici olduğu iddiasıyla hakkında başlatılan soruşturma tamamlandı. Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede; sanığın eski dini nikahlı eşinden ayrıldıktan sonra onu sürekli rahatsız ettiği, işlediği başka bir suçtan hükümlü olarak bulunduğu cezaevinden 2 Mayıs'ta izinli çıktığı belirtildi. Ayrıca baba Özdemir'in eski dini nikahlı eşinin evinin önüne gidip tehditler savurduğu da iddianamede yer aldı. Özdemir'in eski eşi, kurye Ata Emre Akman'ın sipariş götürdüğü binada yaşıyordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kurye cinayetinde babaya iddianame hazırlandı

    Baba Orhan Özdemir hakkında, "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürmeye azmettirme" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Baba ve 17 yaşındaki oğlu önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow