Kütahya çinisi dijitalle tanışıyor
Metaverse, NFT... Artık dünya sanallaşıyor. Bunun farkında olanlar elini çabuk tutuyor. Kütahya'nın ünlü çinisini dijital dünyaya adapte etmek için çalışma başladı.
Dijitalleşme için çalışmalar hız kazanıyor. Geçmiş, geleceğe taşınıyor. Kütahya'nın dünyaca ünlü çini motiflerinin dijital dünyayla tanışması için çalışma sürüyor. Artık çiniler de sanal dünyada yerini alacak. Çini motifli objeler ilerde NFT olarak satılabilecek.
Konu hakkında CNN TÜRK'e konuşan Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, "Çininin geleneksel motiflerinin üretilmesini ve sanayileşmesini sağlayacak bir proje. Toplam 3.9 milyon euro ile bu projemiz destekleniyor. 3 boyutlu yazıcıların da tasarım merkezine alınmasını sağlayacağız. Bu projenin esası Kütahya'da bu güne kadar çini alanında geliştirilmiş eserlerin dijital alanda toplanması. Bir çok sanatçımızı sanal dünya ile de tanıştıracağız. Metaverse alanında şehrimizin olmasını istiyoruz" dedi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
AFAD YENİ DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
Mattia Ahmet Minguzzi cinayetinde yeni görüntü: Nasıl öldürdüğünü gülerek anlattı
Sokak ortasında vahşet! Bahar'ın katilinin ifadesi ortaya çıktı
Edirne'de "Kakava ateşi" yakıldı, binlerce kişi baharın gelişini böyle kutladı
Kanımız dondu: Sokak ortasında vahşet! Bahar’ı da soldurdular