hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Maden alanında "heyelan" mesaisi

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK, İHA

    Erzincan'da madende meydana gelen heyelana ilişkin konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "kazanın nedeni araştırılacak ve kusurlu kimse yargı tarafından ortaya çıkarılacak" dedi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ise devam eden çalışmaları değerlendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Soruşturma sürüyor, heyelan felaketinin sorumluları aranıyor.

    13 Şubat'ta Erzincan İliç'teki altın madeninde meydana gelen toprak kaymasında 9 işçi, 400 bin kamyonla taşınabilecek toprağın altında kalmıştı. Başlatılan arama çalışmaları, 20 Şubat'ta arama faaliyeti yapılan noktalardan biri olan manganez ocağındaki heyelan riskinin devam etmesi nedeniyle durduruldu.

    Maden alanında heyelan mesaisi

    Sahada heyelan riskini ortadan kaldırmak için çalışmalar sürerken Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, “heyelan riski olan toprak kütlesine müdahale çalışmalarımız hızla devam ediyor” notuyla maden sahasının içerisindeki çalışmalardan görüntü paylaştı.

    Maden alanında heyelan mesaisi

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise olayın soruşturma ayağına ilişkin konuştu. 8 bilirkişinin hazırladığı ön rapora göre kusurlu olduğu düşünülen 8 kişiden 6'sının tutuklandığını hatırlattı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow