hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Marmara Denizi'nde denizanası tehdidi

    KAYNAKİHA

    Marmara Denizi’nde kilometrelerce uzunlukta yayılan denizanası havadan çekilen görüntülerle gözler önüne serildi. İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Melek İşinibilir Okyar denizanası popülasyonu artışında küresel ısınma ve deniz kirliliğini etken gösterdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Marmara Denizi kıyılarında denizanası popülasyonu giderek artıyor.

    Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Melek İşinibilir Okyar, “Marmara Denizi çok uzun yıllardan beri ne yazık ki kirletilmiş bir deniz. Denizanalarının artışına etken olarak birincisi tabi kirlilik diyebiliriz” ifadelerini kullandı.

    Marmara Denizinde denizanası tehdidi

    Fakat tek etken de kirlilik değil. “Küresel ısınmaya bağlı olarak iklim değişikliği, sıcaklıkların artması, sıcaklığın artmasıyla birlikte daha tropik bölgelerde yaşamaya çalışan türlerin artık akıntılarla Marmara Denizi’ne gelmesi ve burada fırsat bulup koşulların uygun olmasıyla artışa geçmesi.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Marmara Denizinde denizanası tehdidi

    Peki denizanalarındaki artış deniz salyası oluşumunu tetikler mi? “Yaratan, oluşturan daha doğrusu mikroorganizmalar Marmara'da mevcut uygun koşullar meydana geldiğinde bu musilaj olayı tekrar görülebilir.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow