Marmara Denizi'nde zehirli denizanası istilası

{ title }

SONRAKİ VİDEO

Deniz salyası, deniz marulu, sanayi atıkları derken Marmara Denizi’nin başı şimdi de zehirli pusula denizanasıyla dertte. Namık Kemal Üniversitesi’nden Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, zehirli deniz canlısına bir an önce önlem alınmaması halinde, ülke turizmini sıkıntıya sokabileceği konusunda uyarıyor.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Son zamanlarda sayıları gittikçe arttı hem ekosistem hem de turizm açısından tehdit haline geldi. Zehirli pusula denizanaları Marmara Denizi’ni istila etti. Deniz suyu sıcaklığındaki artış, denizanalarının çoğalmasına neden oldu.

Uzmanlar, kirlilikle mücadele edilmemesi halinde, zehirli pusula denizanalarının daha da artmasından endişe ediyor. Böyle bir durumdaysa, turizm sektörü sekteye uğrayabilir.

Marmara Denizinde zehirli denizanası istilası

Namık Kemal Üniversitesi’nden Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer konuyla ilgili, “Deniz ekosistemlerinin dengesi açısından bu denizanaları büyük bir sorun haline gelmiş durumda. Böyle giderse de sahil kesimlerindeki bütün sosyoekonomik ve deniz ortamlarındaki ekolojiyi olumsuz yönde etkileyeceği benziyor. Geçtiğimiz yıllarda Marmara’da yoğun bir müsilaj yaşadık. Müsilajın sebebi planktonlardı. Bu planktonlar da denize boşaltılan pisliklerin içindeki azotla besleniyordu. Denizanaları da bu planktonlardan besleniyor” ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow