Marmara’da batan geminin 6 kişilik kayıp mürettebatını arama çalışmaları devam ediyor
Dün Marmara Denizi'nde su alan bir kargo gemisi batmıştı. Gemideki 6 kişilik kayıp mürettebata ulaşılabilmesi için hummalı bir çalışma yürütülüyor. Tabi ailelerin de kaygılı bekleyişi devam ediyor.
Havadan, su yüzeyinden, suyun altından. Kayıp mürettebata ulaşılabilecek her noktadan arama çalışmaları devam ediyor.
15 Şubat'ta Marmara Denizi açıklarında seyir halinde olan "Batuhan A" isimli kargo gemisi, İmralı Adası’nın güneybatısında batmıştı.
Gemide, kaptan Hasan Mehmet Uyanık, başmühendis-makinist Murat Çalışkan, usta gemici ve aynı zamanda geminin sahibi olan Murat Altıntaş, aşçı Zeynep Kılınç, makine stajyeri Ahmet Atav ve yağcı olarak görev yapan Doğuşcan Yaylak'ın olduğu belirlendi.
Yakınları hemen Bursa Karacabey'de kurulan koordinasyon merkezine gitti. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş da çalışmaları yerinde inceledi.
Mürettebata ulaşabilmek için ekipler tarafından dalış da gerçekleştirildi. Yeri 51 metre derinlikte tespit edilen geminin son görüntüleri ise sonar cihazına yansıdı.
Kayıp mürettebata ait olduğu düşünülen bazı eşyalar kıyıda görüntülendi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
"Robinson Crusoe" Ziya dede hastalandı, adaya belediye başkanı sahip çıktı
Bingöl’de Deprem Tehlikesi: Yedisu Fayı ve Kuzey Anadolu Fay Zonu'ndaki Riskler
Veteriner şoke oldu: 6 milyonda 1 görülüyor!
Tuzla’da duvarlarında çatlaklar oluşan 4 katlı bina boşaltılarak mühürlendi
İstanbul Depremine Hazırlık: Kumburgaz Fay Hattı ve Riskli Bölgeler