Marmara'da deniz salyası endişesi
Deniz salyası Marmara Denizi'nde yeniden görülüyor. Kirlilik ile birlikte ortaya çıkan deniz salyasına karşı uzmanlar uyarıyor. Peki deniz salyasını engellemek için neler yapılabilir?
Deniz salyası Marmara Denizi’nde yeniden görüldü. Uzmanlara göre deniz salyası yüzeyi kaplayacak seviyeye gelmeyecek. Deniz salyası riskini en aza indirmek için deniz kirliliğini engellemek en önemli tedbirler arasında.
Prof. Dr. Mustafa Sarı konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı;
“Marmara Denizinin farklı bölgelerinde ince bir tabaka halinde sarımtırak renkli bir oluşum söz konusu. Aşırı alg çoğalması meydana geldi. Buna bağlı olarak onların salgıları yüzeye çıktı. Şu anda ince kremsi bir tabaka halinde görmeye başladık.
Birincisi küresel iklim değişikliğine bağlı deniz yüzeyi sıcaklıklarındaki artış, ikincisi deniz şartlarındaki kararlı durağan yapı, üçüncüsü de denizin azot fosfor yükü yani denizdeki kirlilik miktarı.
Plastik bir tabaka gibi deniz yüzeyini kaplamasını şimdilik beklemiyoruz. Bu oluşumun bir müddet daha devam ettikten sonra ortadan kalkma olasılığının yüksek olduğunu belirtebiliriz. Denizin kirlilik yükünü azaltmadığımız sürece müsilaj oluşum riskiyle her zaman karşı karşıyayız."
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Dikkat! Meteoroloji il il uyardı: Kuvvetli sağanak ve rüzgar alarmı!
Sivas'ta otomobil bariyerlere saplandı, sürücü yaralandı
Terör örgütü PKK'nın 47 yıllık kanlı tarihi
Terörsüz Türkiye sürecinde kritik viraj! Terör örgütü PKK silah bırakıyor
10 MAYIS İSTANBUL ELEKTRİK KESİNTİSİ: İstanbul'da Elektrikler Ne Zaman Gelecek? BEDAŞ AYEDAŞ 10 Mayıs Elektrik Kesintisi Açıklaması