Marmara'ya organik karbon yağıyor
Marmara Denizi’ndeki kirlilikte Tuna Nehri'nin payı var mı? Konuya ilişkin İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından bir inceleme yapıldı. Detayları haberimizde izleyelim.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Marmara Denizi’nde deniz salyası kabusu devam ederken, İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından, ilginç bir araştırma yapıldı. Çevre Mühendisliği Bölümü'nden Prof. Dr. İzzet Öztürk, ve araştırma görevlisi Büşra Çiçekalan, Marmara Denizi’ndeki kirlilikte Tuna Nehri'nin payını araştırdı.
Yapılan araştırma sonucunda, her yıl ciddi ölçüde azot ve fosforun Tuna Nehri'nden, Karadeniz’e geçiş yaptığı belirtildi. Tuna Nehri'nden Karadeniz'e geçiş yapan azot ve fosforun büyük bölümü, Karadeniz'de yok oluyor. Yok olmayan kısmıysa, Marmara Denizi'ne geçiyor.
Uzmanlar bu sorunun çözülmesi için Marmara'da yapılan çalışmaların, Karadeniz’de de yürütülmesi görüşünde.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Gaziosmanpaşa'da yol çöktü! İki bina tahliye edildi
Boksörün ölümüne dövdüğü taksicinin ailesi: Türkiye’de yargılansın
Nihal ve Bahar Candan davasında şoke eden ifadeler!
HABER... Ocak görünümlü Mayıs! Fotoğraflar bugün çekildi
ÖZEL GÜVENLİK SINAV SONUÇLARI SORGULAMA: ÖGG sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?