Meclis olağanüstü toplanacak
Türkiye Büyük Millet Meclisi terör gündemiyle toplanıyor. CHP'nin çağrısı üzerine Meclis Başkanı İsmet Yılmaz meclisi olağanüstü toplantıya çağırdı. 29 Temmuz Çarşamba günü toplanacak Meclis, terör olaylarını araştırmak için bir komisyon kurulup kurulmamasını görüşecek. Ancak, AK Parti ve MHP'nin komisyon kurulmasına destek vermesi beklenmiyor.
Seçim sonrası tatile giren Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), son saldırılar ve operasyonlar sonrası olağanüstü toplanıyor. CHP'nin 116 milletvekilinin imzası ile geçtiğimiz hafta yaptığı toplantı istemini değerlendiren Meclis Başkanlığı, siyasi parti gruplarına çağrı yaptı. Meclis'in 29 Temmuz Çarşamba saat 15'te toplanacağını açıkladı.
CHP'nin çağrısına AK Parti, MHP ve HDP de olumlu yanıt vermiş, toplantıya katılacaklarını açıklamışlardı.
CHP'den Meclis'e acil toplantı çağrısı
Peki çarşamba günü Meclis'in gündeminde ne olacak? CHP'nin çağrısı Suruç'taki saldırı ve sonrasında yaşanan terör olaylarının araştırılması için meclis bünyesinde bir komisyon kurulmasını öngörüyor. Yani Genel Kurul, araştırma komisyonu kurulmasını oylayacak.
Kabul edilirse de araştırma komisyonu kurulacak ve Meclis'in tatilde olduğu sürede de çalışmalarını sürdürecek.
Demirtaş, TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırdı
HDP grubu CHP'nin önerisini destekleyecek. Ancak, AK Parti'de eğilim CHP'nin komisyon önerisine destek verilmemesi yönünde. MHP'nin de HDP'nin desteği ve etkili bir sonuç alınmayacağı gerekçeleri ile komisyona destek vermesi beklenmiyor. AK Parti ya da MHP'nin destek vermemesi durumunda da komisyon kurulamıyor.
Oylama sonrası Meclis yeniden tatile girecek
Çarşamba günkü toplantıda parti gruplarına 20'şer dakika söz verilecek. Hükümet adına da bir bakan 20 dakika süreyle gelişmeler hakkında Genel Kurul'a bilgi verecek. Sonrasındaysa önergede imzası olan bir milletvekili 10 dakika süreyle konuşacak. Yapılacak oylamanın ardından Meclis kapanacak ve yaniden tatile girecek.
Genel görüşme öncesinde ise Başbakan Ahmet Davutoğlu Meclis'te grup toplantısı yapacak. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da saat 11'de MYK'sını toplayacak. HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ise salı günü grubunu toplayacak ve gündeme ilişkin mesajlar verecek.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Manisa'da orman yangını! 1 mahalle tahliye edildi
YENİ BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ: TSK Bedelli Askerlik Ne Kadar Oldu? Bedelli Askerlik Yapacakların Dikkatine! Ücret Değişiyor!
AFAD YENİ DEPREM HARİTASI: AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
SYKES-PICOT NEDİR? Sykes-Picot Anlaşması Harita Sınırları Nedir? Erdoğan'dan Dikkat Çeken 'Yeni Bir Sykes-Picot'a İzin Vermeyeceğiz' Açıklaması!
AYT DİNİ ŞEHİRLER SORUSU: Lhasa Dini Şehir Mi? Kahire Dini Şehir Mi? Roma Dini Şehir Mi? 2025 YKS AYT Dini Şehirler Sorusu Cevabı