Meclis'te ''Sen kimsin'' tartışması
HDP Milletvekili İbrahim Ayhan Meclis konuşmasını yaparken Meclis'te tartışma çıktı.
HDP Milletvekili İbrahim Ayhan, HDP Meclis'te HDP önergeleri konuşulurken, '' "Az önceki konuşmamda kesinlikle ayrılığı savunduğumuzdan söz etmedim. Kürtler üzerinden uygulanan savaş politikalarına karşı Kürtlerin ısrarla farklı tercihler yapmaya yöneldiğini söyledim" dedi.
Bu sırada AKP Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar ''Sen kimsin? Kimsin sen'' deyince İbrahim Ayhan, "Ben bir Kürt'üm. Kürt olarak böyle bir muameleye mecbur değilim" diyerek konuşmasını sürdürdü.
AKP Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar, ''Kimsin sen?'' demeye devam etti. Bunun üzerine HDP'li kadın milletvekilleri "İndir o parmağını. Sen kimsin asıl?" diye cevap verdi.
Bu sırada bir HDP'li milletvekili de iktidar sıralarına yönelerek "Sen kim oluyorsun da 'kimsin sen' diyorsun" dedi.
Tartışmanın büyümesi üzerine meclis başkanvekili Pervin Buldan birleşime ara verdi.
Ayhan ve Yaşar arasındaki diyalog:
Yaşar: Ben Kürt'üm!
Ayhan: Sen kimsin?
Yaşar: Kürt'üm ben!
Ayhan: Ben Kürt'üm!
Yaşar: Ben Kürt'üm!
Ayhan: Ben de Kürt'üm!
Yaşar: Ben Kürt'üm, ben!
Ayhan: Kimsin sen?
Yaşar: Ben Kürt'üm, anam babam Kürt benim! Sen Kürtleri istismar ediyorsun! Sen Kürtlerin sırtından geçiniyorsun!
Ayhan: Başkasının diliyle konuşmayın! Siz maskelerle yaşıyorsunuz, sen başkasının diliyle konuşuyorsun!
Yaşar: Sen Kürtlerin kanıyla besleniyorsun! Sen Kürtlerin kefeniyle geçiniyorsun!
Ayhan: Siz kendiniz değilsiniz.
Yaşar: Sen kimsin?
Ayhan: Siz muktedirsiniz!
Yaşar: Kürtlerin yakasını bırak!
Ayhan: Biz size köle olmadık, köle olmayacağız. Dolayısıyla, bakın, biz, zalimlere karşı halktan yana bir mücadele veriyoruz.
Yaşar: Çocuğunun yanında askeri öldürüyorsunuz!
Ayhan: Yani on beş günlük çocuğu öldüren, binlerce insanı katliamdan geçiren zihniyetin dili yaşamdan yana olamaz. Şunu benden önce konuşan hatip, beni çok iyi tanıyor, bilir: Biz büyük bir bedel ödedik.
Yaşar: PKK'nın yargısız infazlarıyla yüzleş, yüzleşmeden konuşamazsınız. Kürtler demeyin, PKK deyin, HDP deyin, çok ayıp. Ben Kürt'üm, Kürtler adına konuşmayın!
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Güzel havalara mola! Meteoroloji’den yağış, fırtına ve toz taşınımı uyarısı: Etkilenecek bölgeler belli oldu!
Fenomenlere yasa dışı bahis operasyonu! Tolunay Ören ve Kemal Can Parlak için karar verildi
2 bin 300 yıllık kaya mezardan çıktı! İlk kez sergiye çıkarıldı
Okulda görev yapan öğretmene silahlı saldırı: Hayatını kaybetti
GSB kamp başvuru sonuçları 2025 açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? Gözler genc.gsb.gov.tr adresinde!