hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mehmet Sevigen'den Ahmet Türk ve Leyla Zana'ya mektup

    KAYNAKCNN TÜRK

    "Kandil'de egemen zihniyet, Ekrem İmamoğlu'nu destekleme kararı aldı." Dikkat çeken bu açıklamayı eski HDP Milletvekili Altan Tan yaptı. Bu sözlerin ardından eski Devlet Bakanı Mehmet Sevigen de Ahmet Türk ile Leyla Zana'ya bir mektup yazdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Ahmet Türk'ün bir açıklaması oldu. Leyla Zana'nın 8 yıl suskunluğunu bozarak Diyarbakır nevruz alanına girişi oldu. Selahattin Bey farklı bir çizgide se vermeye başladı. Kandil'e egemen olan çizgiye karşı bir hamle yaptı." Bu açıklamalar eski HDP Milletvekili Altan Tan'dan geldi. Tan, Kandil zihniyetinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na destek vereceğini belirtti. Tan, "Bir kesim PKK eski siyasetlerini devam ettirsin. Yani silahlı, çatışma devam etsin, 40 yıllık hikaye bu şekilde devam etsin çizgisindeler, bu net. Bunlar Ekrem İmamoğlu'na oy verecek" dedi.

    Mehmet Sevigenden Ahmet Türk ve Leyla Zanaya mektup

    "KUKLALARIN DERDİ BARIŞ DEĞİL"

    Bunun üzerine eski Devlet Bakanı Mehmet Sevigen, DEM Parti Mardin Belediye Başkan Adayı Ahmet Türk ve Leyla Zana'ya bir mektup yazdı. Mektupta yeni bir barış süreci notu dikkat çekti. Emperyalistlerin barış istemediklerine vurgu yapan Sevigen, Altan Tan'ın DEM Parti yöneticileri için yaptığı kukla benzetmesini hatırlattı. Kuklaların derdinin barış, birlik, dayanışma olmadığını vurguladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet Sevigenden Ahmet Türk ve Leyla Zanaya mektup

    "DEM PARTİLİLERE PARTİNİZE OY VERİN ÇAĞRISI YAPIN"

    "DEM Parti yöneticileri kaostan, kavgadan ve Kandil'den besleniyor" diyen Mehmet Sevigen, Ahmet Türk ile Leyla Zana'ya çağrıda bulundu. Sevigen, "DEM Parti seçmenine Türkiye'nin her tarafında kendi partilerine oy vermesi için çağrı yapmalısınız" dedi.

    Mehmet Sevigenden Ahmet Türk ve Leyla Zanaya mektup

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow