Mehmetçik Hatay'a çadırkent kurdu
Depremzedelerin barınma ihtiyacını karşılamak için Millî Savunma Bakanlığı da harekete geçti. Mehmetçik, Hatay’a çadır kent kurdu. Bin 600 kişi kapasiteli çadır kentte bir de mehmetçik okulu bulunuyor.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Depremim ardından Gelibolu’dan yola koyuldular. Yuvasız kalan depremzedeleri kurdukları çadır kentte ağırlıyorlar.
Deprem bölgesinde arama kurtarma, güvenlik, sağlık ve tahliye hizmeti sunan Türk Silahlı Kuvvetleri, Hatay’a bir çadır kent kurdu. Çanakkale Gelibolu’da görevli 18. Mekanize Piyade Tugayı’na bağlı askerler, kurdukları 199 soğuk iklim çadırında faaliyet yürütüyor.
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin imkân ve kabiliyetleri ile kurulan çadır kentte elektrik ve su altyapısı da bulunuyor. Çadır kentte 3 banyo, 5 de tuvalet ünitesi var. 1 çadır da okul olarak kullanılacak.
Deprem gerçeği ile küçük yaşta tanışan çocuklara motivasyon desteğini de yine mehmetçik veriyor.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Türkiye-İran sınırında son durum: Vatandaşların Türkiye'ye girişleri sürüyor
SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI: Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Ne Zaman Yapılacak? Bakan Memişoğlu Tarih Verdi!
Besim Dutlulu Kimdir? Besim Dutlulu Hangi Partiden, Nereli, Kaç Yaşında? Aksihar Belediye Başkanı Besim Dutlulu Ferdi Zeyrek'in Yerine Seçildi!
BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ SON DAKİKA: TSK Bedelli Askerlik Ne Kadar Oldu? Bedelli Askerlik Yapacakların Dikkatine! Ücret Değişiyor!
İran'ın Kullandığı Fettah Füzesi (FATTAH) Nedir? Hipersonik Fettah Füzesi'nin Özellikleri Neler? Menzili Kaç Kilometre?