hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Merkez Bankası'ndan seçim öncesi son faiz kararı

    KAYNAKCNN TÜRK

    Merkez Bankası Para Politikası Kurulunu toplayacak. Kurul toplantısının ardından seçim öncesi son faiz kararı alınacak. Merkez Bankası geçtiğimiz ay yapılan toplantısında politika faizini %45'te sabit tutmuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    PERŞEMBE GÜNÜ PARA POLİTİKASI KURULU TOPLANACAK

    Geçtiğimiz ay 8 toplantılık artış serisini faizi sabit tutarak noktalayan Merkez Bankası, bir kez daha Para Politikası Kurulu toplantısına hazırlanıyor. Toplantıda seçim öncesi son faiz kararı alınmış olacak. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu 21 Mart Perşembe günü Fatih Karahan Başkanlığında toplanacak. Toplantıda Mart ayına ilişkin faiz kararı belirlenecek. Alınan kararın aynı gün saat 14.00’te açıklanması bekleniyor.

     MB'NİN FAİZ KARARI NE OLACAK?

    Şubat ayında gerçekleştirilen Para Politikası Kurulu toplantısında, politika faizi %45 seviyesinde sabit tutulmuştu. Böylece önceki 8 toplantıda art arda gelen faiz artırım süreci sona ermişti. Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, politika faizinin mevcut seviyesinin aylık enflasyonun ana eğiliminde belirgin, kalıcı bir düşüş sağlanana ve enflasyon beklentileri öngörülen tahmin aralığına yakınsayana kadar sürdürüleceğine dikkat çekilmişti. Bu arada Merkez Bankası, enflasyon görünümünde belirgin ve kalıcı bir bozulma öngörülmesi durumunda ise para politikası duruşunun sıkılaştırılacağı uyarısında da bulunmuştu. Şimdi gözler Merkez Bankası’nın 21 Mart’ta yapacağı para politikası kurulu toplantısına çevrildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow