hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MHP'den yerel seçim açıklaması

    KAYNAKCNN TÜRK

    MHP de seçim sonuçlarını değerlendiriyor. Genel Başkan Yardımcıları Semih Yalçın ve Feti Yıldız'dan sürece ilişkin açıklamalar geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MHP’de seçim muhasebesi devam ediyor. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın yazılı açıklama yaptı. "Millet her partiye herkese çok anlamlı mesajlar vermiştir. MHP bu mesajlardan gereken dersleri çıkarmıştır" dedi.

    Sonuçların çok yönlü ele alındığını belirten Yalçın "ortaya çıkan sandık aritmetiğinin sebepleri üzerinde rasyonel, objektif, metot ve kriterler üzerinden çalışmalara başlanmıştır" ifadelerini kullandı.

    MHPden yerel seçim açıklaması

    "Beyhude tartışmalarla vakit zayi etmek yerine, aşılması gereken küresel ve bölgesel engellere odaklanılmalıdır. Yerel seçimlerde ortaya çıkan tabloyu genel seçim mantığıyla nitelendirmeye ve anlamlandırmaya çalışmak, büyük hata olacaktır. Çocukça sevinçler yerini demokratik olgunluğa bırakmalıdır.”

    MHPden yerel seçim açıklaması

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız ise MHP'nin oyunun DEM Parti’nin altında kaldığına yönelik yorumlara tepki gösterdi. Yerel seçimlerde partilerin oy oranlarının il genel meclisi sonuçlarına göre hesaplanmasının daha doğru olacağını savunan yıldız, il genel meclisi sonuçlarına göre, AK Parti’nin yüzde 32, CHP'nin yüzde 23, MHP'nin yüzde 16, DEM Parti’nin ise yüzde 7,9 oy aldığını söyledi. Yıldız açıklamasının da MHP’nin 8 il, 114 ilçe ve 98 belde olmak üzere toplam 220 belediye kazandığını da hatırlattı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow