hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MİDLAS ilk füze atışını yaptı! Çarpıcı detayı böyle gösterdi

    KAYNAKCNN TÜRK

    Türk Deniz Kuvvetlerinin ihtiyaçları doğrultusunda başlatılan "Dikey Atım Lançer Sistemi Projesi" kapsamında ilk kez TCG İstanbul firkateyninden füze ateşlendi. Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın, MİDLAS füzesi ile ilgili çarpıcı detayı CNN TÜRK canlı yayında anlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Caşın, ''Yaklaşık 250-300 kilometreyi koruyor. Ufuk ötesindeki düşman gemilerini ve uçaklarını görebiliyor ve bunu gerek dikey gerekse yatay radarlarımız ve uydu muhabere sistemiyle yapıyor. Diyelimki Aydın'a attılar gemiyi, bu füze onu havada vuruyor işte. Bu çok önemli bir özellik. Peki Türkiye bunu yaptı mı? Evet. Daha önceki gemlerimizde Libya'da biz Amerikan gemileri füzesiyle iki tane Çin SİHA'sı vurduk. Yani bugün müttefiklerin Kızıldeniz'de yaptıklarını biz iki sen önce Libya harekatında yaptık. Böyle güzel bir Deniz Kuvvetlerine sahibiz.'' dedi.

    Mesut Hakkı Caşın, ''Bu gemi tamamen Türk malı gördüğünüz gibi. Gemisavar füzesi, Uçaksavar füzesi atabiliyoruz. Bu geminin bütün her şeyinin Türk malı olması ve çok önemli. Bu yaptığımız ATMACA füzesinden biz 75 tane de Endonezya'ya sattık.'' ifadelerini kullandı.

    Caşın, ''Türkiye dünyada 11. sıraya çıktı savunma sanayiinde. 5 buçuk milyar dolar sattık. Bu sene de on buçuk milyar bekleniyor. Bu ülkenin önemli döviz girdisini sağlıyor. paramızın bize kalması ama kendi silahınla kendini savunman bu çok önemli. Rus donanmasından 16 tane gemi vuruldu. Bir Denizaltı vuruldu. Neyle? SİHA'larla, İnsansız Robotlarla. Bu donanma inşallah Anadolu Gemisinden sonra Rumeli'de ikinci Uçak Gemisi de devreye girdiği zaman bu gemileri koruyacak olan Hava Savunma İstihbarat Gemileridir.'' dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow