Milli havacılıkta "Kaan" dönemi! Başmühendis detayları anlattı

{ title }

SONRAKİ VİDEO

Türkiye’nin en önemli havacılık projesi milli muharip uçağın adı kralların kralı anlamına gelen ‘Kaan’ oldu. Göreve başladığında tüm hava araçlarını koordine edecek milli savaş uçağının detaylarını Başmühendis Emre Yaban, CNN TÜRK'e anlattı.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Ankara’da TUSAŞ tesislerinde gerçekleştirilen özel törenle milli muharip uçağın yeni adı belli oldu. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin önerisiyle MMU’nun yeni adı ‘Kaan’ olarak belirlendi.

Başmühendis Emre Yaban şu ifadeleri kullandı;

"Dünyada bu uçak, bu teknolojiye sahip olan 4. ülke haline gelmemizi ve insansız uçakları kontrol edebilmeyi sağlayacak bir teknoloji altyapısını kurmamızı sağlıyor. Ülkemizin çoğu anlamda lig atlaması anlamına geliyor. Biz HÜRKUŞ ile bu serüvene başladık ve HÜRJET’e geçtik. Sonrasında milli muharip uçağımızı tasarlamaya başladık."

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow